Λίγο πριν συμπληρώσει τριάντα χρόνια ύπαρξης, το ανθεκτικό και επίμονο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών έρχεται για άλλο ένα καλοκαίρι να υπενθυμίσει τη σημασία της ποιοτικής πολιτιστικής επιλογής.

Κι αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τους ήχους και τα χρώματα που «ντύνουν» την κάθε διοργάνωση, αλλά και με τη συνολική εμπειρία που αποκομίζει η καθεμία και ο καθένας που έρχεται στο υποβλητικό συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών. Είναι και μια συνολική εμμονή στην ποιότητα, η οποία, άλλωστε, αναγνωρίζεται από την European Festivals Association, που δίνει κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ το label EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe.

Το πρώτο μέρος του φετινού Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκινάει την Παρασκευή 7 Ιουνίου με τη συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου και των φίλων της, ενώ θα ακολουθήσουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες: Μαρίζα Ρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Άννα Βίσση, Μάριος Φραγκούλης, Πυξ Λαξ, Ορφέας Περίδης με Λιζέτα Καλημέρη και Μελίνα Κανά, Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώ ο Διονύσης Σαββόπουλος θα συμμετέχει σε μια μουσική γιορτή με τα Χάλκινα της Γουμένισσας, την Αρετή Κετιμέ και τον Νίκο Κουρκούλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φιλοξενεί ένα διήμερο Urban Festival με τη συμμετοχή σημαντικών ονομάτων (Αγγελάκας, Βέβηλος, Τζαμάλ, Μικρός Κλέφτης).

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2019 εδώ.