Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021»: Ανοίγει τις πύλες του και είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021

Ξεκινά την Τετάρτη 16 Ιουνίου με τη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή, «Καντάτα Ελευθερίας»

16 Ιουνίου 2021
- 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι φέτος αφιερωμένο, το Φεστιβάλ Βράχων, που ανοίγει τις πύλες του καταθέτοντας μέσω του πολιτισμού τις δικές του μικρές πράξεις ελευθερίας από τις 16 Ιουνίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Σε μια περίοδο με περιορισμούς λόγω της πανδημίας αλλά και αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα των θεάτρων βράχων, η έξοδος στα ανοιχτά θέατρα και η στήριξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχουν τη δική τους συμβολική αξία. Με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις λοιπόν, θα συναντηθούμε και πάλι στη σκιά των βράχων για να αφήσουμε τη δύναμη της τέχνης να μας ενώσει.

Το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων που διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού ξεκινά την Τετάρτη 16 Ιουνίου με τη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή με την Καντάτα Ελευθερίας, ένα σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο σε κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη για να ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στις Γυναίκες Μαχήτριες της ελληνικής επανάστασης. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις όπως και η συναυλία αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση των Μ. Αναγνωστάκη, Γ. Θεοδωράκη, Τ. Λειβαδίτη είναι παραγωγές του Φεστιβάλ.

Στην Επανάσταση του 1821 έχουν αναφορά και οι παραστάσεις «Ναπολεοντία» του Ανδρέα Στάικου, μία κομψή, ψευδοϊστορική, κωμωδία, η Επιθεώρηση 1821 των Φοίβου ΔεληβοριάΔημήτρη Καραντζά καθώς και το νέο έργο του Λάκη Λαζόπουλου «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη».

Όπως κάθε χρόνο το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου από το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ και τις σημαντικότερες παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου, καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών (Τάνια Τσανακλίδου, Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Χαρούλη, Ματούλας Ζαμάνη, Μελίνας Κανά, Λιζέτας Καλημέρη, Solmeister, Δημήτρη Μητσοτάκη, Υπόγεια Ρεύματα, Magic De Spell, κ.α.). Ακόμη, ένα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και μια παράσταση από το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021» εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

16 Ιουνίου  – 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα έναρξης:  21.00

Τιμή εισιτηρίου:

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.