Το “Φεστιβάλ στο Λόφο” ανεβάζει, για πρώτη φορά φέτος, αυλαία στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, παρουσιάζοντας τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο μια σειρά από δημοφιλείς συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα του 1ου “Φεστιβάλ στο Λόφο”, περιλαμβάνει κορυφαίους δημιουργούς της μουσικής και του θεάτρου, φιλοδοξώντας να καθιερωθεί ως νέος θεσμός στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Ένας θεσμός που αναδεικνύει τη – χαμένη;- έννοια της αξίας του πολιτισμού, ποντάροντας στην καλλιτεχνική συνέπεια, την έμπνευση, τη φαντασία.

Οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ στο Λόφο, λαμβάνουν χώρα σε έναν εξαιρετικής ομορφιάς χώρο, που δεσπόζει στο λόφο της Καστέλας (Προφήτης Ηλίας) και συνδυάζει την απέριττη αισθητική ενός κλασικού αρχαίου θεάτρου, με τη θέα που προσφέρει προς τη θάλασσα.

Ιούλιος

02.07 – Το Ξυπόλητο Τάγμα – “Οξω απ’ την παράγκα” (Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος με τους Γιάννη Μποσταντζόγλου, Παύλο Ορκόπουλο, Αθω Δανέλλη κ.α.)
03.07 – Δον Ζουάν, η επιστροφή (Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης με τους Γιώργο Κιμούλη, Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Νίκη Παλληκαράκη, Δήμητρα Παπαδήμα, Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Μπισαράκη, Νεφέλη Κουρή)
05.07 – Θάνος Μικρούτσικος – Μαρία Φαραντούρη. Συμμετέχει ο Γιάννης Κούτρας
11.07Μιχάλης Τζουγανάκης
17.07Αλκηστις Πρωτοψάλτη – Ευανθία Ρεμπούτσικα, “Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή”
18.07Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Σεπτέμβριος

05.09 – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας / Δημήτρης Σταρόβας / Ζηνοβία Αρβανιτίδη
06.09To μεγάλο μας τσίρκο / ΚΘΒΕ (του Ιακ. Καμπανέλλη με το Γιώργο Αρμένη – συμμετέχει ο Στ. Ξαρχάκος με 10μελή ορχήστρα)
11.09Ιππής / ΚΘΒΕ (του Αριστοφάνη – σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Ζουγανέλη)