Το Sónar Athens έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η ελληνική εκδοχή του διεθνούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και digital arts έρχεται στην Αθήνα

Το Sónar Athens είναι η ελληνική εκδοχή του πρωτοποριακού, διεθνούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και digital arts, με έδρα της Βαρκελώνη. Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2019.

Το Sónar Athens αποτυπώνει τον μοναδικό ρυθμό της σύγχρονης Ελληνικής πρωτεύουσας. Σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης και χωνευτήρι επιρροών, η γεμάτη ιστορία πόλη είναι το τέλειο σκηνικό για ένα event που συνδυάζει μεγάλα ονόματα ηλεκτρονικής μουσικής και πειραματικά acts από όλο τον πλανήτη, με καθιερωμένους αλλά και ανερχόμενους εγχώριους καλλιτέχνες.

Νέα ονόματα: Modeselektor, Acid Arab, DJ Koze, Boys Noize και πολλά ακόμα

Έντεκα νέα ονόματα προστίθενται στο line-up του Sónar Athens, ανεβάζοντας το σύνολο των ανακοινωμένων καλλιτεχνών για τo πρώτο Sonar Athens στους είκοσι.

Οι νέες προσθέσεις περιλαμβάνουν διάσημα ονόματα όπως τους Modeselektor, Acid Arab, DJ Koze, Boys Noize, ανερχόμενους καλλιτέχνες όπως τους HAAi and Patrick Topping και τους κορυφαίους της σύγχρονης avant-garde Caterina Barbieri, Tim Hecker, Rival Consoles και Shigeto.

Το 2019 οι Modeselektor, το ένα δεύτερο των Moderat και πιθανότατα το πιο ανοιχτόμυαλο DJ /producer δίδυμο του πλανήτη, κυκλοφόρησαν το πρώτο, νέο άλμπουμ τους έπειτα από 8 χρόνια: το “Who Else” αποδεικνύει τον πλουραλισμό των επιρροών τους και την άνεση τους να μεγαλουργούν σε κάθε εκδοχή της techno. Θα εμφανιστούν στην Αθήνα για πρώτη φορά.

Αυτή είναι η χρονιά του DJ Koze: το “Knock Knock” του συμπεριλήφθηκε σε πάρα πολλές λίστες με τα Καλύτερα Άλμπουμς του 2018 και ψηφίστηκε “Best Electronica/Downtempo DJ” στα περίφημα DJ Awards.

Ο Patrick Topping πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία, χτίζοντας το όνομά του ως το “πρόσωπο” της σύγχρονης Βρετανικής house και techno. Θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Οι Acid Arab, το Γαλλικό ντουέτο που δημιούργησε ολόκληρο είδος μουσικής με τη μίξη ήχων της Μέσης Ανατολής με την acid house, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Σε διαρκή αναζήτηση και χωρίς να μπορεί να κατηγοριοποιηθεί, ο Tim Hecker είναι ένας από τους πιο avant-garde καλλιτέχνες της εποχής μας, καθώς συνεχίζει να ερευνά τα όρια της ambient μουσικής εδώ και δύο δεκαετίες.

Έχοντας κερδίσει το BBC Essential Mix of the Year 2018 για το έξοχο leftfield techno και house mix της, η HAAi θα εμφανιστεί στην Αθήνα για πρώτη φορά.

Ο Boys Noize, επικεφαλής του διάσημου ομώνυμου label και ένας από τους «προστάτες» της πρωτοποριακής techno, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Ο John Talabot, δημιουργός του “ƒIN”, ενός από τα πλέον εντυπωσιακά άλμπουμς της τρέχουσας δεκαετίας, επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από πέντε χρόνια.

Η Caterina Barbieri θα παρουσιάσει τα υπνωτικά, μίνιμαλ μοτίβα της, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Time Blind a/v show της με τον Ruben Spini.

Ο Rival Consoles έχει την ικανότητα να δημιουργεί μουσική γεμάτη συναισθήματα. Το “Persona”, εμπνευσμένο από την ταινία του Ingmar Bergman, ήταν ένα από τα πιο ξεχωριστά της περασμένης χρονιάς.

Ο Shigeto επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από έξι χρόνια για να παρουσιάσει το μοναδικό pastiche του από jazz, leftfield electronica και hiphop.

Το line up (ως σήμερα) του Sónar Athens είναι:

Acid Arab (live)
ANNA
Boys Noize
Caterina Barbieri Time-Blind a/v with Ruben Spini (live)
Foreign Beggars (live)
HAAi
Tim Hecker (live)
John Hopkins
HVOB (live)
Pauk Kalkbrenner
Kölsch
DJ Koze
Modeselector (live)
Red Axes (live)
Rival Consoles (live)
Shigeto (live)
John Talabot
Patrick Topping
UNKLE (live)
Worakls (live)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

75 €
- 125 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.