Οι Florence and the Machine στην Αθήνα: Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις τρεις συναυλίες

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα έρχονται για τρία μοναδικά live στην Αθήνα

Οι Florence & Τhe Machine, το μουσικό φαινόμενο που έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς, έρχονται στην Ελλάδα. Λίγη ώρα μετά την δύση του ηλίου, την Πέμπτη 19 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, οι Florence & Τhe Machine θα ανέβουν στην σκηνή του Ηρωδείου και από εκεί θα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μία μαγική και πολυαναμενόμενη μουσική βραδιά. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, μετά από δύο sold out ημερομηνίες, οι Florence and the Machine θα εμφανιστούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

Η Flo, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, δεν έχει σταματήσει να περιοδεύει από τον Αύγουστο του 2018. Θα είναι headliner του φετινού Sziget Festival, έχοντας ολοκληρώσει τον προγραμματισμό της περιοδείας της και κανονικά θα έπρεπε ήδη να σχεδιάζει τις φετινές διακοπές της. Ήταν άλλωστε μια χρονιά γεμάτη σκληρή δουλειά: την κυκλοφορία του νέου της δίσκου Ηigh As Hope διαδέχτηκε μια εξίσου επιτυχημένη περιοδεία σε ορισμένα shows της οποίας τη συνόδευσαν η Billie Elish και ο Kamashi Washighton. Οι κριτικές, όπως πάντα, εγκωμιαστικές.

Η Florence είναι η καλλιτέχνης, που σέβεται τον Nick Cave, την Patti Smith, την Pj Harvey. Η μουσική της σημάδεψε τον καταληκτικό κύκλο της δημοφιλέστερης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones». Η ίδια χορογράφησε μαζί με τον διάσημο χορογράφο Akram Khan το βιντεοκλίπ «Big God».

Η Florence Welch γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νότιο Λονδίνο, σε ένα περιβάλλον, από το οποίο κληρονόμησε την αγάπη για τα βιβλία και την τέχνη, την υψηλή αισθητική και την ανάγκη για έκφραση. Πέρασε μία έντονη εφηβεία, με εμπειρίες που την καθόρισαν και τελικά την οδήγησαν στον κόσμο της τέχνης και της μουσικής ειδικότερα, σαν ένα είδος εσωτερικού διαλόγου.

Από το 2007, που ιδρύει το συγκρότημά της, Florence & The Machine, η ίδια βρίσκεται σε μία διαρκή διερεύνηση των εσωτερικών της αντιφάσεων, τις οποίες συμφιλιώνει μέσα από τη θεϊκή μουσική της. Αγάπη και Θάνατος, Χρόνος και Πόνος, Παράδεισος και Κόλαση είναι κεντρικά μοτίβα στο έργο της, τα οποία συνθέτουν έναν κόσμο οδυνηρό αλλά και ρομαντικό, έναν κόσμο παραδοχής και κάθαρσης.

Το 2009, κάνει το δυναμικό μουσικό της ντεμπούτο με το Lungs, το οποίο χαρακτηρίστηκε σαν το πιο ώριμο μουσικά και συναισθηματικά γοητευτικό άλμπουμ εκείνης της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία. Η ίδια αναγνωρίστηκε στη μουσική κοινότητα ως η πιο ιδιόμορφη και δημοφιλής καλλιτέχνης του καιρού μας, με καταλυτική παρουσία στη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Η επιστροφή της έρχεται τρία χρόνια αργότερα, με το πιο σκοτεινό Ceremonials. «Στιχουργικά μοιάζει να ακούς κάποια απολύτως συγκλονισμένη ύπαρξη, σαν να πνίγεται κάποιος. Όμως κάτω από αυτό το επιβλητικό σύμπαν ήχου ένιωσα να διαστέλλομαι και να γίνομαι ένα με τον ήχο. Αλλά μετά, όλα κατέρρευσαν».

Το τρίτο της άλμπουμ κυκλοφορεί το 2015 με τον τίτλο How Big, How Blue, How Beautiful με έντονες επιρροές από τη folk, τα blues και τα gospel. Τραγούδια για την απογοήτευση, την ανάγκη και την επιθυμία, τα οποία, όσο τα ερμήνευε ζωντανά, έφεραν την κάθαρση που αποζητούσε, τη δίδαξαν, όπως λέει η ίδια, ότι «τα πάντα όσα χρειαζόταν, βρίσκονταν μέσα της». Πρόκειται για ένα άλμπουμ, που προσδίδει στην εσωτερική σύγκρουσή της πνευματικό βάθος και συνειδητότητα. Τώρα πια η Florence μπορεί ατρόμητη να εκδηλώνει τα πιο μύχια συναισθήματά της.

Ένα χρόνο πριν, το 2018, το High As Hope έρχεται ως το επιστέγασμα της προσωπικής της ωρίμανσης. Η Florence εμπλέκεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Νιώθει πλέον πιο σίγουρη και πιο αισιόδοξη, οι στίχοι της μετουσιώνονται σε τραγούδια, οι μελωδίες ξεπηδούν διαρκείς, αβίαστες και ολοκληρωμένες. Αντικρίζει την κάθε μέρα της με αισιοδοξία και ελπίδα: «Όλοι πεινάμε για κάτι, υπάρχουν κενά και ρωγμές στην ψυχή μας, που θέλουμε να τις γεμίσουμε, “να βουλώσουμε τρύπες” με αγάπη και μίσος, εξαρτήσεις και εμμονές. Η ευτυχία όμως δε σχετίζεται με τα μεγάλα και το δραματικά, μπορεί να βρεθεί στις πιο συνηθισμένες στιγμές, στη ρουτίνα, σε εκείνα τα καθημερινά πράγματα, που συνήθως δεν εξυμνούμε στα τραγούδια».

Τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες στο Ηρώδειο:

Ώρα προσέλευσης: 19:30
Οι πόρτες του κάτω διαζώματος θα κλείσουν στις 21:00
Florence and The Machine on stage: 21:05

Τελευταίες λεπτομέρειες για τη συναυλία στο Γαλάτσι

Έναρξη προσέλευσης: 19:30
Florence and The Machine on stage: 21:35

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

35 €
- 170 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

71 Απαντήσεις

  1. Χρόνια περίμενα να έρθει αυτό το συγκρότημα στην Ελλάδα δεν είχα την δύναμη ούτε τον χρόνο να τους δω στο εξωτερικό και θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να τους απολαύσω έστω και μια φορά

  2. Αγαπάμε το απόλυτο αερικό της μουσικής σκηνής και δε μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος να πετάξω μαζί της!

  3. Θα ήθελα πολύ να πάω στη συναυλία των Florence and the machine! Είναι απτους αγαπημένους μου καλλιτέχνες από όταν πηγαινα δημοτικό!!

  4. Ακούω τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες από όταν ήμουν 10 χρονών… Πλέον είμαι 21 και η ευκαιρία είναι μοναδική! Ευχαριστώ πολύ σε περίπτωση που μου δώσετε την ικανοποίηση να παρευρεθώ στην εκδήλωση αυτή

  5. Το καλύτερο site είστε, αναμένουμε με ανυπομονησία και περισσότερα νέα για την συναυλία της Φλορενς and the Machine Στο Ηρώδειο !!!

  6. Μελωδική φωνή , υπέροχη ερμηνεία , συγκλονιστικοί στίχοι ,ονειρεμένος συνδυασμός διαφόρων ειδών μουσικής , αέρινη παρουσία , αγαπημένη μπάντα!

  7. Είναι απαράδεκτο αυτές οι 2 συναυλίες να απευθύνονται μόνο σε όσους μπόρεσαν να είναι πάνω από pc τους,το tablet ήτο κινητό τους τηλέφωνο τις πρώτες 2 ώρες της προπώλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.