Το Μουσικοδρόμιο υποδέχεται τους Gadjo Dilo που έρχονται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να μας «ταξιδέψουν» μέσα από Gypsy Jazz και Swing μελωδίες α λα ελληνικά.

Αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο τσιγγάνο κιθαρίστα της swing Django Reinhardt καθώς και από ελληνικά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια προηγούμενων δεκαετιών, οι Gadjo Dilo πειραματίζονται αναμειγνύοντας τις δύο διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, με αποτέλεσμα δύο live γεμάτα ρυθμό και κεφάτες μελωδίες.

Οι Gadjo Dilo είναι ένα μοναδικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να αναβιώσει τη τσιγγάνικη μουσική παράδοση του Manouche. Πηγή έμπνευσής τους ο σπουδαίος τσιγγάνος κιθαρίστας της τζαζ Django Reinhardt, ο οποίος χαρακτηρίζεται από όλους τους τζαζ μουσικούς ανεξαιρέτως ως ιδιοφυΐα.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο¨Manouche de grec¨αποπνέει την αγάπη τους αυτή για τον Django καθώς και για παλαιότερα ελληνικά τραγούδια της ίδιας περιόδου. Το “Manouche de grec” είναι μια συλλογή από 10 διασκευές μερικών από τα πιο αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του συγκροτήματος, εμποτισμένες από τους ήχους και τα χρώματα της τσιγγάνικης τζαζ. Το άλμπουμ έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές και ορισμένα από τα τραγούδια, όπως τα «Σου σφυρίζω» και «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», συμπεριλήφθηκαν μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Οι Gadjo Dilo έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, όπου έχουν συμμετάσχει σε δύο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τζαζ μουσικής: το Bansko International Jazz Festival 2013 – όπου και αποτελούσαν το βασικό όνομα – και το Nisville International Jazz Festival 2013.

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Ακολουθήστε τους Gadjo Dilo μέσω facebook