O Φοίβος Δεληβοριάς μοιράζεται τις «ταινίες που θα ήθελε να δει μαζί με τους άλλους»

Η πρώτη κινηματογραφική λέσχη του Φοίβου Δεληβοριά για 20 Δευτέρες στο Baumstrasse

«O Φοίβος Δεληβοριάς, ως γνωστόν, δεν είναι άνθρωπος του σινεμά. Δεν είναι θεράπων του, ούτε ως δημιουργός, ούτε ως κριτικός. Δηλώνει όμως θεραπευμένος από αυτό. Και –στα πλαίσια των ερευνητικών καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Baumstrasse- μοιράζεται με άλλους “ασθενείς” τη θεραπεία του.

20 Δευτέρες, λοιπόν, στο ατμοσφαιρικό Baumstrasse, ο τραγουδοποιός θα δημιουργήσει μια άτυπη κινηματογραφική λέσχη, όπου διαλέγοντας 20 από τις σημαντικότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου –με απόλυτη χρονολογική σειρά- θα ταξιδέψει στην ιστορία του, όχι πια μόνος, ως εμμονικός χομπίστας, αλλά με μια παρέα συνταξιδιωτών που ανυπομονεί να γνωρίσει.

Τι θα είναι λοιπόν η καθεμιά από τις 20 αυτές Δευτέρες; Χρονομηχανή; Μάθημα; Συνεδρία; Εκκλησίασμα στο σκοτάδι; Βραδιά κουβέντας για όσα αγαπήσαμε και νιώσαμε με αφορμή τις ταινίες; Αγωνιώδης αγρυπνία της κινηματογραφικής τέχνης; Αναπαράσταση παλιάς, μαγεμένης αίθουσας; Σύσταση συμμορίας; Βραδιά παιχνιδιών σε φιλικό σπίτι;

Αν είμαστε τυχεροί, θα είναι όλα αυτά μαζί. Η μουσική που θα προηγείται, η μάζωξη, οι συστάσεις, ο προσωπικός πρόλογος του Φοίβου, οι –ιδανικές, με όλες μας τις δυνάμεις- συνθήκες προβολής και οι συζητήσεις που θα ακολουθούν –με τσάι φτιαγμένο από τα χεράκια της οικοδέσποινας Μάρθας Φριντζήλα- είναι απλώς οι προϋποθέσεις. Το τι θα ακολουθήσει άγνωστο –και ευτυχώς».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

12 Απαντήσεις

  1. Θεωρώ ιδιαίτερα τυχερούς αυτούς που θα μοιραστούν τις κινηματογραφικές εμπειρίες του Φοίβου και θα ανταλλάξουν γνώμες για μια τέχνη που σημάδεψε τον 20ό αιώναΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.