Ταξίδι στα λιμάνια της Μεσογείου μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και παραδοσιακούς ρυθμούς. Η κιθάρα, το λαούτο, τα κρουστά και η λύρα, θα μας μεταφέρουν σε φάρους, απότομα βράχια και μαγικές παραλίες, εκεί που οι ήχοι αφήνουν τη γεύση της αλμύρας.

Giovanni Seneca (κιθάρα) / Francesco Savoretti (κρουστά)
Ο Giovanni Seneca και ο Francesco Savoretti προτείνουν ένα ρεσιτάλ βασισμένο σε πρωτότυπες συνθέσεις του Seneca, από τον τελευταίο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Errando”, που περιλαμβάνει ενορχηστρώσεις για κιθάρα και κρουστά της Μεσογείου. Ο Seneca χρησιμοποιεί τον τύπο κιθάρας battente, ενός αρχαίου μουσικού οργάνου που ανήκει στην παράδοση της Νότιας Ιταλίας (Καμπανία, Απουλία, Καλαβρία) και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Η συνεχής αντίθεση και αμέσως μετά η μίξη του σύγχρονου με το παραδοσιακό, αλλά και οι μουσικές εκπλήξεις του Seneca σε κάθε χορδή, μας ταξιδεύουν στα λιμάνια της Μεσογείου, εκεί που οι ήχοι αφήνουν τη γεύση της αλμύρας. Παράλληλα, τα κρουστά, απολύτως εναρμονισμένα με τη διαδρομή της κιθάρας, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός εξαιρετικά ατμοσφαιρικού και μοναδικού ηχητικού τοπίου.

Δημητρης Βαρελόπουλος (λαούτο, κιθάρα, τραγούδι) / Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (ούτι, κιθάρα, τραγούδι) / Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα, κρουστά)
Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί, χρόνια συνοδοιπόροι και συνιδρυτές των «Ματ σε δύο υφέσεις», παρουσιάζουν μια συναυλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μουσικό αποτέλεσμα. Ξεχωριστές και άκρως ενδιαφέρουσες μουσικές προσωπικότητες, με κοινή αφετηρία τους παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους, επιδίδονται σε απολαυστικούς αυτοσχεδιασμούς.