Εικαστική πλατφόρμα-παρέμβαση σε έναν παραδοσιακό φούρνο

Ο «Fournos», ένα έργο της Βασιλικής Σηφοστρατουδάκη και της Μαρίας Τζανάκου, είναι μία εικαστική πλατφόρμα και ταυτόχρονα μία παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί σε έναν παραδοσιακό φούρνο στο Γύθειο Λακωνίας. Ο φούρνος βρίσκεται επί της Βασιλέως Γεωργίου 45 και στα πλαίσια του «Fournos» θα λειτουργήσει μεταξύ 01 και 04 Αυγούστου 2016 και ώρες 07:00-15:00.

Στα πλαίσια της εικαστικής πλατφόρμας αυτής ο χώρος που φιλοξενεί το έργο «Fournos» προσεγγίζεται και διαμορφώνεται μέσα από μία συμμετοχική διαδικασία ενός εργαστηρίου η οποία συνδυάζει την έννοια του εργαστηρίου παραγωγής, διαδικασίας και πώλησης προϊόντων αρτοποιϊας με την καλλιτεχνική πρακτική, με το εργαστήριο του καλλιτέχνη, και με το ίδιο το έργο τέχνης και την πρόσληψη του από το κοινό. Με το σκεπτικό ότι το εργαστήριο του παραγωγού που ποιεί ανοίγει προς το κοινό, δεν θα γίνουν private view/εγκαίνια ή finissage ενώ το εγχείρημα αποσκοπεί σε ένα μεταβαλλόμενο επιτόπιο διάλογο με όσους έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο εμπορικό κέντρο του Γυθείου. Η εικαστική πλατφόρμα επιχειρεί -ως ένα κομμάτι της αγοράς που προϋπάρχει- να πλάσει και να ζυμωθεί με την τοπική κοινωνία καθώς τα εικαστικά έργα και το ερευνητικό υλικό των προσκεκλημένων όπως οι παρεμβάσεις, δράσεις, ομιλίες, ξεναγήσεις, γλυπτικές εγκαταστάσεις, κλπ δεν θα εκτίθενται όλα από την πρώτη στιγμή αλλά θα παρουσιάζονται σταδιακά στο κοινό μέσα από μία ανοικτή διαδικασία.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και οι ερευνητές:
Αύγουστος Βεϊνόγλου, Bασίλης Ζωγράφος, Κυβέλη Λιγνού-Τσαμαντάνη, Rilène Markopoulou, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Φανή Μπήτου, Ντόρα Οικονόμου, Πάνος Προφήτης, Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Sriwhana Spong Βασιλική Τζανάκου, Μαρία Τζανάκου, Ελένη Φουντουλάκη

Οργάνωση:
Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Μαρία Τζανάκου, Το περιοδικό Ο Αρτοποιός

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.