“Fragmentation”: Η έκθεση της Anese Cho στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Τα έργα της επιχειρούν να αποκαλύψουν την καταπιεσμένη και αποκλεισμένη γυναίκα

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19.30 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Anese Cho με τίτλο “Fragmentation”, σε επιμέλεια της Δρ. Θάλειας Βραχοπούλου.

Στα έργα της η Cho επιχειρεί να αποκαλύψει την καταπιεσμένη και αποκλεισμένη γυναίκα, όχι απλά ερμηνεύοντας, αλλά καταδεικνύοντας πως η ζωή της γυναίκας είναι σε διαρκή μεταβολή. Για πολλές γενεές, οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να μάχονται και να διχάζονται ανάμεσα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τη ζωή τους στο σπίτι, ως σύζυγοι και μητέρες. Στην πράξη, αυτός είναι και ο κατακερματισμός, τα θραύσματα που διαφαίνονται στο έργο της Cho, η οποία ως καλλιτέχνης πρέπει να επικεντρώνεται στα έργα της, αλλά και ως μητέρα οφείλει να φροντίζει το παιδί της. Ο κατακερματισμένος αυτός ρόλος της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, κόρης και επαγγελματία συνιστά και την έμπνευση για τη συγκεκριμένη σειρά γλυπτών, η οποία είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Βιογραφικό καλλιτέχνιδας:

Μετά την αποφοίτησή της από το Ewha Women’s University το 1999 στη Σεούλ, η Anese Cho συνέχισε τις καλλιτεχνικές της σπουδές στο Pratt Institute στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου τελείωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MFA) το 2003. Σπούδασε ζωγραφική με τον Robert Glaisek από το 2005-2015 και κατόπιν δημιούργησε ένα ατελιέ στη Νέα Υόρκη. Εξέθεσε ευρύτατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε τέτοια μέρη, όπως το Art Hamptons στην Gallery d’ Arte, τη Wood Gallery και τη Michail Zakin Gallery στη Νέα Υόρκη, και το 2017 στην Aqua Art Fair στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς καλλιτεχνικές εκθέσεις, όπως στην Έκθεση Τέχνης στο Busan της Νότιας Κορέας το 2018 και την Έκθεση Σύγχρονης Ασιατικής Τέχνης στο Χονγκ Κονγκ το 2016.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.