Η ομαδική έκθεση “ Fragments” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας, σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.

Το The Symptom Projects πραγματοποιεί για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη της Άμφισσας, το εκθεσιακό του πρόγραμμα.

«Το θραύσμα της αρχαιότητας είναι ότι μας έχει απομείνει απ’ αυτή. Μόνο σ’ αυτή την ερειπωμένη μορφή μπορεί κάτι να διαβαστεί. Η μόνη πραγματική ακεραιότητα είναι πλέον η ακεραιότητα του θραύσματος. Η μόνη ανακτημένη μορφή είναι πλέον η θραυσματική μορφή. Θραύσματα που δεν επιζητούν την ολικότητα τους, αλλά τη διαθεσιμότητά τους, τη διαφύλαξη τους στη καταγωγική θέση του μηδενός.» (απόσπασμα απ’ το επιμελητικό κείμενο)

Fragments - Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

Άννα Λάσκαρη

Η φετινή ομαδική έκθεση ”Fragments” του The Symptom Projects, σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού, και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες και στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας, όπου δεκαπέντε σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν με το έργο τους να συνυπάρξουν με τη συλλογή του Μουσείου, να συντονιστούν με την ενέργεια των θραυσματικών αντικειμένων του και να συνδιαλεχθούν με τη γλώσσα τους.

Fragments - Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

Μαλβίνα Παναγιωτίδη

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

*Cover photo: Αναστασία Δούκα