”Fragments”: 15 σύγχρονοι εικαστικοί επιχειρούν να συνυπάρξουν με τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας

Fragments - Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

Το θραυσματικό περιβάλλον της αρχαιότητας και η ολικότητα του θραύσματος

25 Σεπτεμβρίου 2021
- 19 Νοεμβρίου, 2021

Η ομαδική έκθεση “ Fragments” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας, σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.

Το The Symptom Projects πραγματοποιεί για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη της Άμφισσας, το εκθεσιακό του πρόγραμμα.

«Το θραύσμα της αρχαιότητας είναι ότι μας έχει απομείνει απ’ αυτή. Μόνο σ’ αυτή την ερειπωμένη μορφή μπορεί κάτι να διαβαστεί. Η μόνη πραγματική ακεραιότητα είναι πλέον η ακεραιότητα του θραύσματος. Η μόνη ανακτημένη μορφή είναι πλέον η θραυσματική μορφή. Θραύσματα που δεν επιζητούν την ολικότητα τους, αλλά τη διαθεσιμότητά τους, τη διαφύλαξη τους στη καταγωγική θέση του μηδενός.» (απόσπασμα απ’ το επιμελητικό κείμενο)

Fragments - Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας
Άννα Λάσκαρη

Η φετινή ομαδική έκθεση ”Fragments” του The Symptom Projects, σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού, και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες και στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας, όπου δεκαπέντε σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν με το έργο τους να συνυπάρξουν με τη συλλογή του Μουσείου, να συντονιστούν με την ενέργεια των θραυσματικών αντικειμένων του και να συνδιαλεχθούν με τη γλώσσα τους.

Fragments - Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας
Μαλβίνα Παναγιωτίδη

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

*Cover photo: Αναστασία Δούκα

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Αποστόλης Αρτινός

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημήτρης Αμελαδιώτης, Ευγενία Βερελή, Παναγιώτης Βορριάς, Αναστασία Δούκα, Βασίλης Ζωγράφος, Λίζη Καλλιγά, Άννα Λάσκαρη, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Χαρά Πιπερίδου, Πάνος Προφήτης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

1 €
- 2 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2021
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή 8:30 – 15:30

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 1
- 2 ευρώ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.