Η πρώτη έκδοση του Free the kitsch Athens Film Fest έρχεται στις 2, 3, και 4 Δεκεμβρίου 2021 στο χώρο του κοινωνικο-πολιτισμικού εγχειρήματος για την επαναλειτουργία ανενεργών κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς Communitsm στο Μεταξουργείο.

Το Free the kitsch Athens Film Fest είναι ένα τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ που επικεντρώνεται στις έννοιες του αντι-συμβατικού, του εξεζητημένου, του υπερβολικού και του γκροτέσκου, το οποίο διοργανώνεται από τη νεοσύστατη ομάδα προβολών Interferences σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας και τον πολυχώρο STUDIO 28.

Free the kitsch Athens Film Fest

Valerie and Her Week of Wonders, Jaromil Jires

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες νέων δημιουργών αλλά και κλασσικές ταινίες που αμφισβήτησαν το κατεστημένο της εποχής τους και τόλμησαν να αρθρώσουν μια δική τους κινηματογραφική γλώσσα, καθώς και σεμινάρια, performances και εικαστικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτιστικές ομάδες του κτιρίου.

Free the kitsch Athens Film Fest

TU QUE ERES TAN MODERNA, Karin Isnotu Martinez Rodriguez

Free the kitsch Athens Film Fest

Sime love, Peter The Moon & Ugo Vittu

Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία «Η Βάλερι και η εβδομάδα των θαυμάτων» του Jaromil Jires, ”Alipato” του πολυβραβευμένου Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Khavn, αλλά και οι ελληνικές «Αμυγδαλιά» και «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Χριστίνας Φοίβη και της Ρηνιώς Δραγασάκη, όπως και η ταινία του Γιώργου Ευθυμίου «Το Όνομά Μου Είναι Σκότωσα Τον Μάκμπεθ» σε πρώτη πανελλαδική προβολή.

Free the kitsch Athens Film Fest

She Takes Me Over, Matthew Baren

Free the kitsch Athens Film Fest

Krazopino, Peter The Moon & Ugo Vittu

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως η περφόρμανς ”Tableaux Vivant” της Francesca Kezich και ένα φαντασμαγορικό Fashion Show το οποίο θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Free the kitsch Athens Film Fest

JTHIII, Alan Amaya

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:00 με installations των Ράνια Σπανού και Iselys Rinaldi, ενώ ακολουθεί η πρώτη προβολή του φεστιβάλ στις 21:00. Των εγκαινίων προηγείται το εργαστήριο Experimental Kitsch Life Drawing που διοργανώνεται από τους Turbo Services και Studio 28 στις 18:00.

Free the kitsch Athens Film Fest

Amygdalia, Christina Phoebe

Free the kitsch Athens Film Fest

Daddy Lenin and Freddy, Rinio Dragasaki

*Cover photo: Daddy Lenin and Freddy, Rinio Dragasaki