Free the kitsch Athens Film Fest: To νέο τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ με επίκεντρο το αντι-συμβατικό και το γκροτέσκο

Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, νέων δημιουργών αλλά και κλασσικές, που αμφισβήτησαν το κατεστημένο της εποχής τους

2 Δεκεμβρίου 2021
- 4 Δεκεμβρίου, 2021

Η πρώτη έκδοση του Free the kitsch Athens Film Fest έρχεται στις 2, 3, και 4 Δεκεμβρίου 2021 στο χώρο του κοινωνικο-πολιτισμικού εγχειρήματος για την επαναλειτουργία ανενεργών κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς Communitsm στο Μεταξουργείο.

Το Free the kitsch Athens Film Fest είναι ένα τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ που επικεντρώνεται στις έννοιες του αντι-συμβατικού, του εξεζητημένου, του υπερβολικού και του γκροτέσκου, το οποίο διοργανώνεται από τη νεοσύστατη ομάδα προβολών Interferences σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας και τον πολυχώρο STUDIO 28.

Free the kitsch Athens Film Fest
Valerie and Her Week of Wonders, Jaromil Jires

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες νέων δημιουργών αλλά και κλασσικές ταινίες που αμφισβήτησαν το κατεστημένο της εποχής τους και τόλμησαν να αρθρώσουν μια δική τους κινηματογραφική γλώσσα, καθώς και σεμινάρια, performances και εικαστικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτιστικές ομάδες του κτιρίου.

Free the kitsch Athens Film Fest
TU QUE ERES TAN MODERNA, Karin Isnotu Martinez Rodriguez
Free the kitsch Athens Film Fest
Sime love, Peter The Moon & Ugo Vittu

Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία «Η Βάλερι και η εβδομάδα των θαυμάτων» του Jaromil Jires, ”Alipato” του πολυβραβευμένου Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Khavn, αλλά και οι ελληνικές «Αμυγδαλιά» και «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Χριστίνας Φοίβη και της Ρηνιώς Δραγασάκη, όπως και η ταινία του Γιώργου Ευθυμίου «Το Όνομά Μου Είναι Σκότωσα Τον Μάκμπεθ» σε πρώτη πανελλαδική προβολή.

Free the kitsch Athens Film Fest
She Takes Me Over, Matthew Baren
Free the kitsch Athens Film Fest
Krazopino, Peter The Moon & Ugo Vittu

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως η περφόρμανς ”Tableaux Vivant” της Francesca Kezich και ένα φαντασμαγορικό Fashion Show το οποίο θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Free the kitsch Athens Film Fest
JTHIII, Alan Amaya

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:00 με installations των Ράνια Σπανού και Iselys Rinaldi, ενώ ακολουθεί η πρώτη προβολή του φεστιβάλ στις 21:00. Των εγκαινίων προηγείται το εργαστήριο Experimental Kitsch Life Drawing που διοργανώνεται από τους Turbo Services και Studio 28 στις 18:00.

Free the kitsch Athens Film Fest
Amygdalia, Christina Phoebe
Free the kitsch Athens Film Fest
Daddy Lenin and Freddy, Rinio Dragasaki

*Cover photo: Daddy Lenin and Freddy, Rinio Dragasaki

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

2, 3, 4 Δεκεμβρίου 2021

*Όλες οι ταινίες είναι με αγγλικούς υπότιτλους.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κεραμεικού 28, Αθήνα 104 36

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.