“From Cabaret to Piree Port”: Το λιμανίσιο Piree παίρνει ατμοσφαιρικό ύφος

Piree Cabaret

Στην παλιά αποθήκη, το κορίτσι του καμπαρέ, ο ανδρόγυνος συνοδός της και ένα ακορντεόν θα ταξιδέψουν σε εποχές της απαγόρευσης

«Το χώμα έξω από την παλιά αποθήκη μυρίζει θάλασσα και αμαρτία. Τα βράδια εκεί γίνονται μυστήρια πράγματα. Κανείς δεν ξέρει παρά μόνο οι μυημένοι. Ακούγεται ότι λειτουργεί κρυφό καμπαρέ. Γυναίκες, ποτά, χοροί, μουσικές, μάγκες, νταβατζήδες, ναύτες, πόρνες και κρυφές σκοτεινές γωνιές. Σσσσσςς! Μην μας ακούσει κανείς μόνο.

Στην παράσταση “From Cabaret to Piree Port”, σε αυτή την παλιά αποθήκη, το κορίτσι του καμπαρέ, ο ανδρόγυνος συνοδός της και ένα ακορντεόν θα ταξιδέψουν στις εποχές των απαγορευμένων, τις εποχές των Cabaret. Ό,τι γίνεται εκεί κανείς δεν το ξέρει.

Αυτό το λιμανίσιο θέαμα φιλοξενείται στο μυστηριακό Piree, στη γειτονιά του Άγιου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά.

Στον χώρο αντικρίζει κανείς μιαν άλλη εποχή. Ατμοσφαιρικό, vintage Βερολινέζικο ύφος. Μοναστηριακά τραπέζια, κρεμαστοί πολυέλαιοι, κούνιες και «λαμπατέρ εποχής» προετοιμάζουν το θεατρικό σκηνικό για την παράστασή μας.

Πίσω από όλη αυτή την ιδέα κρύβεται ο Κοσμάς Καραβάς, ο ιδιοκτήτης του Piree. Με δική του παρακίνηση δημιουργήθηκε η παράσταση αυτή. Πρόκειται για «έναν Πειραιώτη από το Παρίσι, μπορεί και από το Βερολίνο».

Η πρεμιέρα της παράστασης “From Cabaret to Piree Port” θα γίνει την Παρασκευή 06 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή.»

Συντελεστές

Matthaia X. Spitadaki: Vocals
Nikos Ziaziaris: Master of Ceremony
Larysa Zhykhareva: Accordion

tags / Cabaret / Pirée

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.