«Το χώμα έξω από την παλιά αποθήκη μυρίζει θάλασσα και αμαρτία. Τα βράδια εκεί γίνονται μυστήρια πράγματα. Κανείς δεν ξέρει παρά μόνο οι μυημένοι. Ακούγεται ότι λειτουργεί κρυφό καμπαρέ. Γυναίκες, ποτά, χοροί, μουσικές, μάγκες, νταβατζήδες, ναύτες, πόρνες και κρυφές σκοτεινές γωνιές. Σσσσσςς! Μην μας ακούσει κανείς μόνο.

Στην παράσταση “From Cabaret to Piree Port”, σε αυτή την παλιά αποθήκη, το κορίτσι του καμπαρέ, ο ανδρόγυνος συνοδός της και ένα ακορντεόν θα ταξιδέψουν στις εποχές των απαγορευμένων, τις εποχές των Cabaret. Ό,τι γίνεται εκεί κανείς δεν το ξέρει.

Αυτό το λιμανίσιο θέαμα φιλοξενείται στο μυστηριακό Piree, στη γειτονιά του Άγιου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά.

Στον χώρο αντικρίζει κανείς μιαν άλλη εποχή. Ατμοσφαιρικό, vintage Βερολινέζικο ύφος. Μοναστηριακά τραπέζια, κρεμαστοί πολυέλαιοι, κούνιες και «λαμπατέρ εποχής» προετοιμάζουν το θεατρικό σκηνικό για την παράστασή μας.

Πίσω από όλη αυτή την ιδέα κρύβεται ο Κοσμάς Καραβάς, ο ιδιοκτήτης του Piree. Με δική του παρακίνηση δημιουργήθηκε η παράσταση αυτή. Πρόκειται για «έναν Πειραιώτη από το Παρίσι, μπορεί και από το Βερολίνο».

Η πρεμιέρα της παράστασης “From Cabaret to Piree Port” θα γίνει την Παρασκευή 06 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή.»