H τσιγγάνικη jazz αναμειγνύεται με το ελληνικό στοιχείο, αναβιώνοντας μια άλλη εποχή

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec».

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα «ελληνικό» στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, παρασύροντας το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra.

Tην Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η μπάντα σε τραγούδια, που αποτελούν σταθμούς στην ελληνική μουσική μουσική, διασκευασμένα από τους Gadjo Dilo με το δικό τους μουσικό στυλ αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο τους album Manouche De Grec Vol ΙΙ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και μια συνεργασία έκπληξη με τον Torino Carotone. H τσιγγάνικη jazz αναμειγνύεται με το ελληνικό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή.

Συντελεστές

Σωτήρης Πομόνης, κιθάρα
Κώστας Μητρόπουλος, κιθάρα
Γιώργος Ρούλος, κοντραμπάσο\
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος, βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης, ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη, φωνή

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.