Gala χορού με τη Nadia Muzyca

Carmen & αποσπάσματα από τα μπαλέτα Don Quijote, Le Corsaire και Tangos

Το Ελληνικό κοινό την έχει γνωρίσει ως Σταχτοπούτα, μέσα από την χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, στην ομώνυμη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Απρίλιο του 2015, όπου και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές -«μια σπουδαία και πεπειραμένη μπαλαρίνα».

H Carmen & αποσπάσματα από τα μπαλέτα Don Quijote, Le Corsaire και Tangos με την παγκοσμίου φήμης μπαλαρίνα Nadia Musyca, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στο ΜΜΘ. Ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα της όταν ο παγκοσμίου φήμης χορευτής Julio Boca την πήρε στην ομάδα του, το «Balleto Argentino», όπου ήταν και παρτενέρ του σε πολλές σημαντικές παραστάσεις, περιοδεύοντας ανά τον κόσμο και κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, το 2005, εντάχθηκε στο Μπαλέτο του Teatro Colón, του πιο σημαντικού θεάτρου στη Λατινική Αμερική  (στην σκηνή του οποίου έχουν χορέψει, μεταξύ άλλων, ο Vaslav Νijinsky, ο Rudolf Nureyev, η Alicia Alonso, η Margot Fonteyn, ο Mikhail Barishnikov), όπου έγινε η Πρώτη Χορεύτρια, αναδεικνύοντας το ταλέντο της σε παραστάσεις κλασικών μπαλέτων, όπως «Σταχτοπούτα», «Κάρμεν», «Ζιζέλ», «Λίμνη των Κύκνων», «Μανόν», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και πολλά άλλα, καθώς και σε παραστάσεις μοντέρνου χορού, φλαμένκο και τάνγκο.

Συνεργάστηκε με πολλούς παγκοσμίου φήμης χορευτές και χορογράφους και συμμετείχε σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ χορού. To 2014 ήταν υποψήφια για το Βραβείο «Benois de la Dance» στην Μόσχα, ένα από τα πιο δημοφιλή βραβεία χορού παγκοσμίως, ως η Καλύτερη Μπαλαρίνα.

Στην παράσταση της «Κάρμεν», ανάμεσα στους χορευτές που την συνοδεύουν, είναι τρεις σολίστ, Πρώτοι Χορευτές του Μπαλέτου Colón, ο Εdgardo Trabalón, που βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο Καλύτερος Χορευτής της Αργεντινής, ο Francisco Fernandez και ο Julian Galván, που εκτός από Πρώτος Χορευτής είναι ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος χορογράφος. Και οι τρεις σολίστ έχουν πολλές διακρίσεις και συμμέτοχες σε διεθνή φεστιβάλ χορού, σε κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο.

Α’ Μέρος
1.Pas de Deux –(Don Quixote) – μουσική Ludwig Minkus, χορογραφία M.Petipa
2.Pas d’ Esclave –(Le Corsaire) – μουσική Adolphe Adam,  χορογραφία M.Petipa/R.Drigo
3.Seven Sins Tango Buenos Aires – μουσική Astor Piazzolla, χορογραφία Julian Galván

Β’ Μέρος
Carmen -full version (μουσική Georges Bizet,χορογραφία A.Plisetsky)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 35 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.