Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), μετά την επιτυχία της 19ης Διεθνής Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina τον περασμένο Μάϊο, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά, σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, ένα πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στις αίθουσες τέχνης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Gallery Weekend 2014». Τριάντα οχτώ γκαλερί, πάνω από 300 καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι και εκατοντάδες έργα τέχνης καλείται να εξερευνήσει το κοινό.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, 32 γκαλερί της Αθήνας και 6 της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την εκθεσιακή τους δραστηριότητα με διάθεση γιορτινή. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες αλλά και από τους γκαλερίστες. Το «Gallery Weekend» είναι μια ξεχωριστή δράση, γιατί προσφέρει στον επισκέπτη τη σπάνια ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας και διαλόγου με τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από το έργο.

Στόχος είναι, να καταστεί ο θεσμός αυτός μέσο ενίσχυσης της προβολής της σύγχρονης τέχνης και κυρίως μια γιορτή που θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να περιηγηθεί στις δυο πόλεις, ανακαλύπτοντας την ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πλευρά τους και να γνωρίσει μέσα από τις τρέχουσες εκθέσεις των γκαλερί μια συμπυκνωμένη εκδοχή του εικαστικού τοπίου της χώρας. Η πολυφωνία των έργων, που θα παρουσιάζονται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους που συμμετέχουν, τόσο σε εκφραστικά μέσα όσο και σε καλλιτεχνικές τάσεις, επιτρέπει στον επισκέπτη να αφουγκραστεί τον παλμό της ενεργούς εικαστικής δημιουργίας.

Για τη διευκόλυνση του κοινού και την προβολή της εκδήλωσης θα διανεμηθεί και στις δυο πόλεις ένας χάρτης-οδηγός με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων ενώ όλες οι πληροφορίες βρίσκονται και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό.

Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι επισκέψεις και η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν.

Οι γκαλερί που δίνουν το δυναμικό παρών φέτος είναι:

Αθήνα
a.antonopoulou.art, Αγκάθι-Κartάλος, ΑΔ Γκαλερί, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Αίθουσα Τέχνης “ena”, Αίθουσα Τέχνης “Καπλανών 5”, Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος, Art Zone 42, Artower Agora, Bernier/Εliades, CAN Christina Androulidaki gallery, Cheapart, Γκαλερί “7”, Γκαλερί Αργώ, Γκαλερί Έρση, Εικαστικός Κύκλος, έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Ελένη Κορωναίου Gallery, Eleftheria Tseliou Gallery, Elika Gallery, Gagosian Gallery, Kalfayan Galleries, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Mihalarias Art Space, Περιτεχνών, Skoufa Gallery, The Blender Gallery, The Breeder, Zoumboulakis Galleries.

Θεσσαλονίκη

Artis Causa Gallery, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Donopoulos International Fine Arts, Nitra Gallery, Tsatsis Projects/Artforum, Zina Athanassiadou Gallery

Δείτε αναλυτικά τον οδηγό – χάρτη με τις αίθουσες τέχνης και τις εκθέσεις που συμμετέχουν στο Gallery Weekend 2014.