Ο Γιώργος Τάνσαρλης αποφοίτησε το 2004 με άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση Ζωγραφική στα εργαστήρια του Β.Δημητρέα – Ι.Φωκά. Προτάθηκε για την υποτροφία του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή. Έλαβε έπαινο από την επιτροπή κρίσης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θες/νίκης στην έκθεση:«Πτυχιούχοι 2003-2004» και βραβείο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για τη διάκριση στις σπουδές και το ήθος του.

Στα έργα του Γιώργου Τάνσαρλη συνυπάρχουν δυο κόσμοι: Ο ένας ο υπαρκτός, ο κόσμος του «εδώ». Ο άλλος, ο φαντασιακός, μια άλλη διάσταση, ο κόσμος του «εκεί», στον οποίο αναδύονται τοπία μιας εσωτερικής αντίληψης και επεξεργασίας του μυαλού όσον αφορά στην αντιμετώπιση των αντικειμένων. Το πραγματικό και το φαντασιακό βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση. Το υπαρκτό τείνει να υποχωρήσει καθώς κάθε πέρασμα στο φαντασιακό και μη πραγματικό αποτελεί μια πρόκληση για εσωτερικό αναστοχασμό επαναδιαπραγμάτευσης σταθερών και βεβαιοτήτων.

Κι αυτή η διαδικασία δημιουργεί μια δυναμική, με ζητούμενο την απόκτηση εσωτερικής ισορροπίας σε μια διαρκή μάχη του ανθρώπου με τον έξω κόσμο. Συνδετικό κρίκο σε αυτό το μικτό σύμπαν αποτελεί η μορφή. Είναι αυτή που καθοδηγεί το θεατή να ξεκινήσει μια αναγνωριστική βόλτα. Ο θεατής καλείται να περιηγηθεί, να περιπλανηθεί και να ανακαλύψει ενδεχομένως καινούρια στοιχεία μιας άλλης πραγματικότητας αλλά και να προβάλει στοιχεία οικεία του δικού του ψυχισμού. Αυτή η σύνδεση του «εδώ» και του «εκεί» αποτελεί μια αμφίδρομη διαδικασία όπου όλα εξακολουθούν να επαναπροσδιορίζονται και να  αναδιαμορφώνονται. Όλα αυτά τα στοιχεία μας δίνουν ένα ζωγραφικό χώρο αναγνωρίσιμο όπου ο καλλιτέχνης αποτυπώνει ξεκάθαρα το στίγμα του, την ταυτότητά του. Ένα χώρο που προτείνει και δεν επιβάλει αλλά αφήνει τον θεατή να τον ανακαλύψει, να ταυτιστεί, και να κάνει τις δικές του προβολές.

Τα έργα του σε τοποθετούν σε ένα πολυδιάστατο χώρο, μεταξύ της Γης και άλλων Συμπάντων. Περιστρέφονται γύρω από την ανθρώπινη ύπαρξη, σε μια βύθιση μέσα στον εσώτερο «εαυτό», και χτίζει γύρω της αλληλεπικαλυπτόμενα σύμπαντα που πλέκονται με την λεπτότητα ιστών αράχνης, που παγιδεύουν, προστατεύουν και αποκαλύπτουν σε μας, ότι μπορούμε να αντιληφθούμε από τον πλούτο του κόσμου του.

Ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης γεννήθηκε στην Καστοριά και μεγάλωσε στη Θάσο.  Σπούδασε στο Λονδίνο, (BA) Αγγλική Λογοτεχνία και Θέατρο στο London Metropolitan University και ειδικεύτηκε στην περφόρμανς (MFA) στο Brunel University. Το 2008 παρουσίασε την πρώτη του μακράς διάρκειας περφόρμανς στο NRLA Festival της Γλασκόβης στο πλευρό των Leibniz Live Art Company και μέχρι σήμερα εργάζεται ενεργά ως performance artist, επιμελητής/ διοργανωτής φεστιβάλ και performances. Η δουλειά του θίγει και επεξεργάζεται κοινωνικοπολιτικά θέματα. Βασικά του εργαλεία αποτελούν το σώμα και τα άμεσα αναγνωρίσιμα σύμβολα. Έχει παρουσιάσει δουλειές του σε φεστιβάλ, εκθέσεις, γκαλερί και στον δημόσιο χώρο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

«Κάνω περφόρμανς γιατί είναι αυτό που ξέρω να κάνω. Δεν διαχωρίζω τη τέχνη από τη ζωή. Μέσα από τις δράσεις μου εκφέρω την άποψη μου για όλα όσα με ενδιαφέρουν και με προβληματίζουν. Χρησιμοποιώ την περφόρμανς ως μέσο για να επεξεργαστώ έννοιες όπως η καταγωγήταυτότητα και η οικία. Αντλώ έμπνευση από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, την ελληνική ιστορία και, ιδιαίτερα, την ιστορία των αυτοκρατοριών, εστιάζοντας, ωστόσο, πάντα στο προσωπικό και το εφήμερο.

Χρησιμοποιώ φυσικά υλικά και αναγνωρίσιμα σύμβολα με στόχο τη δημιουργία μιας άμεσης επαφής με την ιστορική και πολιτική πραγματικότητα αλλά και με το κοινό. Σε πολλές από τις δράσεις μου επιδιώκω τη συμμετοχή του κοινού, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού μια εικόνα η ακόμα καλύτερα ένα «ζωντανό» γλυπτό, δεδομένου ότι η γλυπτική επηρεάζει άμεσα τη δουλειά μου.»