”Game of Thrones ή Game of Books”: Μια ημερίδα για το μέλλον της ανάγνωσης και του βιβλίου

Game of Books

Μια ζωντανή συζήτηση ενώπιον του κοινού στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών

Είναι οι σειρές μια νέα λογοτεχνία; Απειλούν να εκτοπίσουν βιβλίο, σινεμά και τηλεόραση; Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων προσκαλεί το κοινό σε μια ημερίδα με πολλά επεισόδια.

«Γιατί όλοι περιμένουν με περισσότερη ανυπομονησία το νέο κύκλο του Game of Thrones κι όχι το καινούργιο βιβλίο του Μίλαν Κούντερα; Πόσο κινδυνεύει το βιβλίο από τη νέα συνήθεια-μανία παρακολούθησης καλωδιακών σειρών; Ιδού η απορία, ιδού η ημερίδα με τίτλο Game of Books»

Την Τρίτη 2 Απριλίου, 18:00 – 21:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών (Αθηνάς 63, αίθουσα Τελετών), δημοσιογράφοι, εκδότες, κριτικοί βιβλίου και κινηματογράφου, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί και παραγωγοί θα ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων και της εικόνας και το μέλλον του βιβλίου και της ανάγνωσης στον καιρό του home entertainment. Μια ζωντανή συζήτηση ενώπιον του κοινού, με παρεμβάσεις, εντάσεις, ενστάσεις αλλά και όλες τις νέες τάσεις που ορίζουν το μέλλον της ανάγνωσης και του βιβλίου σήμερα.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και από την εφημερίδα Athens Voice.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με τοποθετήσεις αλλά και θα συζητήσουν ζωντανά οι (αλφαβητικά): Ορέστης Ανδρεαδάκης (κριτικός κινηματογράφου, καλλ. δ/ντής Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης), Φώτης Γεωργελές (δημοσιογράφος), Κώστας Γιαννακίδης (δημοσιογράφος), Σωτήρης Γκορίτσας (σκηνοθέτης), Νίνος Ελμετζόγλου (τηλεοπτικός παραγωγός), Νίκος Ζαχαριάδης (δημοσιογράφος), Μυρτώ Κοντοβά (δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος), Ελένη Μπούρα (επιμελήτρια εκδόσεων), Γωγώ Μπρέμπου (ηθοποιός), Άννα Πατάκη (εκδότρια), Βαγγέλης Περρής (δημοσιογράφος), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (ηθοποιός), Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.