Generations: A Family Festival

Ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού, προσκαλεί γονείς και παιδιά να περάσουν μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27 & 28/5) στο Generations: A Family Festival, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο.

Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα: Μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες. Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικές ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Αυτό είναι το Generations.

Στις 27 και 28/5 το ολάνθιστο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται και, από τις 17:00 μέχρι τις 23:00, μαθήματα τσίρκου για γονείς και παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια με μουσική, εξερεύνηση και ζωγραφική και DJ set από δυο από τις επιδραστικότερες φιγούρες στο χώρο της Βρετανικής μουσικής σκηνής, τον Daddy G των Massive Attack (28/5) και τον Andy Smith των Portishead (27/5) περιμένουν τους επισκέπτες για να τους χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και γέλιου και να τους ταξιδέψουν μουσικά κάτω από τα αστέρια.

Τo line-up του live stage συμπληρώνουν σημαντικά ελληνικά σχήματα όπως οι Wolfy Funk Project (27/5) και οι Blend Mishkin & Roots Evolution (28/5), ενώ στα booths γνωστοί DJ από την Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως οι Supersan, Wubdise, DJ Booker κ.α.) θα δίνουν το ρυθμό από νωρίς.

Στα μαθήματα τσίρκου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα, ενώ δρώμενα, εργαστήρια και εκπλήξεις σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος περιμένουν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και να συμμετάσχουν.

Τέλος, στο Πάρκο θα λειτουργούν photo booths και stands που θα πωλούν σνακ και φαγητά, συμπληρώνοντας την εμπειρία της οικογενειακής διασκέδασης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Μουσική
Σάββατο 27/5
LIVE STAGE (20.30-23.00)

Andy Smith (Ex-Portishead / DJ set)
Ο Andy Smith ήταν ο πρώτος DJ που κυκλοφόρησε σε μεγάλη δισκογραφική εταιρία ένα mix album που συνδύαζε πολλά μουσικά είδη. Περιλαμβάνοντας αποσπάσματα από καλλιτέχνες όπως ο Tom Jones, η Peggy Lee και οι Beastie Boys, το άλμπουμ του Documents κυκλοφόρησε το 1998 και γρήγορα έγινε ο ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς.

Η αγάπη του για πολλά και ετερόκλητα είδη μουσικής φάνηκε ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή του στα πρώτα δύο άλμπουμ των Portishead, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε διεθνή σόλο καριέρα ως DJ.

Wolfy Funk Project (live)
Οι Wolfy Funk Project αποτελούν μία μουσική κολεκτίβα έμπειρων Ελλήνων μουσικών, όπου με κοινό παρονομαστή το groove, αναμειγνύουν την παραδοσιακή old school αφροαμερικάνικη μουσική με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά ρεύματα των δυτικών μητροπόλεων. Οι WFP δίνουν μορφή στο urban groove του σήμερα, φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό blend από funk, soul και hip hop.

Σταμάτης Λεκάτης: πλήκτρα & programming
Κωνσταντίνος Στάμου: μπάσο
Άγγελος Διαμαντόπουλος: ντραμς
Νίκος Μαρτζιώκας: κρουστά
Billa Qause: mpc & scratch
Γιώργος Κόλτσιου: κιθάρα
Γιάννης Κασέτας: βαρύτονο σαξόφωνο
Βασίλης Σαλτίκης: τενόρο σαξόφωνο
Θάνος Δασκαλόπουλος: tap dance, φωνητικά
Thaliah: φωνητικά
French mc: ροή

DJ BOOTH (17.00-20.30)
Wubdise (Austria)
Blast’em Bop
Seez Kalonji (Boogie Rockaz)
Santoner Rpz

Κυριακή 28/5
LIVE STAGE (20.30-22.00)

Daddy G (Massive Attack / DJ set)
O Grant Marshall ή αλλιώς Daddy G ξεκίνησε στη δεκαετία του ‘80 να πειραματίζεται με τη μουσική συμμετέχοντας στους Wild Bunch, ένα soundsystem στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας πολύ διαφορετικό για την εποχή του. Οι επιρροές στα πάρτυ των Wild Bunch ποίκιλλαν από reggae μέχρι punk, δίνοντας έμφαση στους αργούς ρυθμούς και στην ηλεκτρονική ατμόσφαιρα. Εκεί ο Daddy G γνώρισε τον Robert Del Naya και τον Andrew Vowles με τους οποίους σχημάτισε τους Massive Attack, οι οποίοι σηματοδότησαν τη μουσική εξέλιξη της δεκαετίας του ’90 και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τον Τricky και τους Portishead εισήγαγαν τον όρο trip-hop και καθιέρωσαν τον ήχο του Bristol.

Blend Mishkin & Roots Evolution (live)
Οι Roots Evolution έχουν στόχο να μεταφράσουν τις συνθέσεις των albums του Blend Mishkin Survival of the Fittest και In Real Life καθώς και παλιότερες δουλειές του, δίνοντάς τους νέα πνοή και ενέργεια. Η μουσική του Blend αποδομείται κι επαναπροσδιορίζεται με κύριο άξονα το dub ως διαδικασία “live remixing” δημιουργώντας μια χορευτική αλλά και spiritual συγχρόνως ατμόσφαιρα.

Blend Mishkin: controllers
BnC The Disco Vampire: φωνή
Δημήτρης Στεργίου: drums
Von Loopen: μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά

DJ BOOTH (17.00-20.30)
Supersan (Panama Cardoon & Mister Kentro)
DJ Booker
Rankin Johnny

Εργαστήρια & Δρώμενα
Σάββατο & Κυριακή 27-28/5
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Τσίρκο για γονείς και παιδιά
17.30-21.15 (ανά 45 λεπτά)
Στα μαθήματα τσίρκου γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο του τσίρκου μέσα από το παιχνίδι. Με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής Circus Dayz, θα δοκιμάσουν όλα αυτά που βλέπουν σαν θεατές! Μικροί και μεγάλοι θα αναπτύξουν δεξιότητες στο συντονισμό, την ισορροπία, την ευελιξία, τη δύναμη και την επικοινωνία. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα. Δεν απαιτείται εμπειρία για το μάθημα αυτό, παρά μόνο θέληση να δοκιμάσετε κάτι νέο!

Παράλληλα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ισορροπιστές της ομάδας θεαμάτων της Circus Dayz δημιουργούν δράσεις ανάμεσα στον κόσμο αλλά και επάνω στη σκηνή, που θα σας κόψουν την ανάσα και θα χρωματίσουν τη φαντασία σας!

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Circus Dayz

Χαμογελάστε οικογενειακώς
17.00-23.00
Καλως ορίσατε στην μαγική ντουλάπα του Playroom, ταιριάξτε τα αξεσουάρ και επινοήστε το πιο ευφάνταστο outfit! Φωτογραφηθείτε οικογενειακώς: Ο μπαμπάς θα διαλέξει τη μάσκα του Elvis, η μαμά μια ποδιά που θυμίζει φόρεμα μιας άλλης εποχής και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αποφασίσουν μεταξύ της ουράς δεινοσαύρου και του πιο χρωματιστού καπέλου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Μουσικά Όργανα
17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)
Ένα δημιουργικό εργαστήριο του Playroom που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα μουσικό φεστιβάλ! Ξύλινα μουσικά όργανα περιμένουν τους μικρούς λάτρεις της μουσικής να τα χρωματίσουν και να τα πάρουν μαζί τους στη συναυλία!

(για παιδιά 4+ ετών – έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Χρωματιστά Ζώα
17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)
Προσοχή! Το Πάρκο έχει γεμίσει χρωματιστά άγρια ζώα! Όταν βρεθούν μπροστά σας μην τους δείξετε τα συναισθήματά σας! Πάρτε μαρκαδόρους και ζωγραφίστε τα πάνω τους!

(για παιδιά 5+ ετών – έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Ζωντανός τοίχος
17.00-21.50 (ανά 40 λεπτά)
Το Playroom κατασκεύασε μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή η οποία συγκεντρώνει όλα τα αγαπημένα παιχνίδια και υλικά ενός καλλιτέχνη. Τα τελάρα όμως γυρίζουν γύρω γύρω και ο πηλός μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή! Το χαρτί δεν τελειώνει ποτέ και μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ομαδικό έργο.

(για παιδιά 4+ ετών – έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Το καταφύγιο
17.00-23.00
Ψάξτε όλο το Πάρκο μέχρι να βρείτε το πιο τετράγωνο! Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε φανταστικά αντικείμενα για να πλάσετε τη δική σας ιστορία.
(έως 10 συμμετοχές ανά 20΄-για παιδιά 4+ ετών)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.