Σ’ έναν κόσμο, όπου «η λογική είναι η τρέλα των δυνατών» (Ιονέσκο) και σε μια εποχή «που γδέρνονται τα πάντα» και «που γδέρνει τον ίδιο της τον εαυτό» (Γιάννης Στίγκας) εμφανίζεται η ανάγκη να μιλήσεις, γιατί η ανάγκη είναι το κεντρί της τέχνης.

Η ομάδα EXODUS του ΠΕΘΕΑ «Αργώ» με την υποστήριξη του ΚΘΒΕ ανεβαίνει στη σκηνή συνομιλώντας με πραγματικές μαρτυρίες και με κείμενα του Ματέϊ Βίσνιεκ. Η performance «GETAWAY, mind trip» παρουσιάζει μια μελλοντική κοινωνία (;) όπου ο άνθρωπος ηττάται άδοξα και ασήμαντα. Η  πλύση εγκεφάλου είναι δωρεάν και υποχρεωτική και η μη-γνώση είναι δύναμη. Σ’ αυτήν την κοινωνία όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει και το μέλλον, γιατί το μόνο που κρατά τη συνέχεια της ταυτότητας είναι η μνήμη. Οι αναμνήσεις καθορίζουν το μέλλον και πρέπει να διαγραφούν. Υπάρχουν, όμως, πάντα κάποιοι που αντιστέκονται. Πρόκειται για αυτούς που έχουν πολύ ισχυρά βιώματα.

Ο άνθρωπος-σκουπιδοτενεκές, ο φυλακισμένος, ο μετανάστης και ο άνθρωπος που έζησε έναν πόλεμο. Για να απαλλαχθούν οι κυβερνήσεις από τους «εχθρούς της κοινωνικής αρμονίας» τους υποβάλλουν σε ένα πείραμα: το πείραμα GETAWAY. Στόχος του πειράματος η παραγωγή ενός ανθρώπινου όντος που αντιμετωπίζεται ως πειθήνιο σώμα. Το πείραμα είναι ένα είδος βάπτισης του καινούργιου τους εαυτού.

Όσοι, λοιπόν, ανθίστανται ακόμη και μετά την πρώτη, την δεύτερη πλύση εγκεφάλου, υπόκεινται σε μια επαναληπτική διαδικασία αναβίωσης του παρελθόντος, το λεγόμενο σκάτωμα του εγκεφάλου.