«Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της» σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη

Ένα απολαυστικό κείμενο του Win Wells σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου

Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη ξανά μαζί στη σκηνή, στο έργο του Win Wells «Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της».

Οι δύο ηθοποιοί, θα βρεθούν από τις 11 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Άλμα, για να ερμηνεύσουν τη Γερτρούδη Στάιν (Μαρία Κατσιαδάκη) και την Άλις Μπ. Τόκλας (Λυδία Φωτοπούλου), η σχέση των οποίων επηρέασε όλες τις μορφές τέχνης και δημιουργίας στο Παρίσι του μεσοπολέμου.

Οι δύο ερμηνεύτριες πρωτόπαιξαν στο έργο του Wells σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο θέατρο Αμόρε.  Στο νέο ανέβασμα στο θέατρο Άλμα, οι δύο πρωταγωνίστριες και η σκηνοθέτρια Νικαίτη Κοντούρη, επιστρέφουν στο έργο που λάτρεψαν και που σε μεγάλο βαθμό τις καθόρισε καλλιτεχνικά μέσα στο χρόνο.

«Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της είναι ένα απολαυστικό κείμενο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι δυο ηρωίδες, μας ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη μιας άλλης εποχής, γεμάτης εκπλήξεις, σπαρταριστά γεγονότα και τετελεσμένα, που ανάγουν την μοναδική τους σχέση στην επιτομή της αγάπης για όλους όσοι ήταν τυχεροί να αγαπήσουν, να αγαπηθούν και να μείνουν πιστοί στον έρωτά τους, μιαν ολόκληρη ζωή.

Μέσα από την υπόθεση του έργου, ξεπηδούν μυθικές προσωπικότητες όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Χεμινγουαίη και γίνονται σ’ εμάς πρόσωπα οικεία, όπως άλλωστε ήταν και για την Γερτρούδη και την Άλις.

Οι μουσικές της παράστασης βασίζονται στα ακούσματα των ηρωίδων σε Παρίσι και Αμερική, ακούσματα από τους Αμερικανούς τζαζίστες στο Παρίσι του Μεσοπολέμου, τις πρώτες επιτυχίες του Έλβις και τις “γυμνοπαιδιές” του Ερίκ Σατί.»

Συντελεστές

Μετάφραση | Μαρία Αγγελίδου
Σκηνοθεσία | Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικό – Κοστούμια | Γιώργος Πάτσας
Μουσική επιμέλεια | Νικαίτη Κοντούρη
Φωτισμοί | Νίκος Σωτηροπουλος
Ηθοποιοί| Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Κατσιαδάκη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.