Η ταινία θα προβάλλεται τα Σάββατα 4, 11 & 18 Μαΐου, στις 20.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (η πρεμιέρα έγινε στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης).

Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση με προσκεκλημένους ομιλητές, τον σκηνοθέτη και το κοινό.
Στις 4 Μαΐου προσκεκλημένοι θα είναι οι: Βασίλης Κάλφας (καθ. φιλοσοφίας), Αλέξης Ζήρας (κριτικός λογοτεχνίας), Ελισάβετ Χρονοπούλου (σκηνοθέτις, συγγραφέας) και Γιώργος Ζεβελάκης (συλλέκτης).

O Γιώργος Μανιάτης ήταν ένας σημαντικός διανοητής (συγγραφέας, δημοσιογράφος, μουσικός) με θυελλώδη, μυθιστορηματική ζωή. Στα 18 του, το 1957, αφού έζησε σε μεγάλη ένδοια τα παιδικά του χρόνια, εργάστηκε για λίγο στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου και στη συνέχεια κατατάχθηκε στη Λεγεώνα των Ξένων, την εποχή που εκεί μαίνονταν η αλγερινή επανάσταση.

Τριάμισι περίπου χρόνια μετά, μην αντέχοντας την ανείπωτη βία της Λεγεώνας, λιποτάχτησαν με τον Ιταλό Λεγεωνάριο Marco Zanchetta. Σώθηκαν τελικά, μετά από 21 μέρες απίστευτης περιπλάνησης στην έρημο της Σαχάρας. Επιστρέφοντας στην Αθήνα κατέγραψε τις εμπειρίες του στο συγκλονιστικό, πρώτο του βιβλίο, «Δραπέτευσα από τη Λεγεώνα των Ξένων» (Ημερολόγιο Αλγερία 1957-1961).

Πνεύμα ανυπότακτο και αντισυμβατικό, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ελευθερία». Ο Γιώργος Μανιάτης αγάπησε με πάθος τις λέξεις και τις γυναίκες. O διακεκριμένος κινηματογραφιστής Σταύρος Ψυλλάκης θα συναντηθεί μαζί του το 2015 και θα καταγράψει στις συναντήσεις τους το άρωμα της ψυχής του.

Λίγο αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου 2018, ο Γιώργος Μανιάτης θα αφήσει την τελευταία του πνοή: τον έπνιξαν οι αναθυμιάσεις καπνού που προκλήθηκαν από την κάφτρα της πίπας του στο στρώμα του κρεβατιού.