«Γιάννης Γαΐτης. Το Πλήθος και η Μοναξιά»: Μία live διαδικτυακή ξενάγηση από τον ιστορικό τέχνης Γιάννη Μπόλη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΤΗΣ-ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ

Σημαντικά έργα του Γιάννη Γαΐτη όπως «Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα ή Μεταμόρφωση», «Ο δύστροπος ή Όλοι και Μόνος» και η «Διάλεξη»

13 Φεβρουαρίου 2021

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διαδικτυακή «ζωντανή» ξενάγηση και συνεχίζοντας τη δράση των διαδικτυακών ξεναγήσεων στην έκθεση του Γιάννη Γαϊτη σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, προσφέρει στο κοινό μία ακόμη live διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση «Γιάννης Γαΐτης – Το Πλήθος και η Μοναξιά» το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:30.

Τις ξεναγήσεις θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης και ένας εκ των δύο επιμελητών της έκθεσης «Γιάννης Γαΐτης – Το Πλήθος και η Μοναξιά», σε real time, μέσω της πλατφόρμας zoom. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνομιλούν και να συζητούν με τον κ. Μπόλη και να του θέτουν ερωτήματα σχετικά με την έκθεση.

Η έκθεση «Γιάννης Γαΐτης – Το Πλήθος και η Μοναξιά» παρουσιάζεται στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και άνοιξε για το κοινό στις 10 Οκτωβρίου του 2020.

Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά, «ιστορικά» έργα του Γιάννη Γαΐτη: «Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα ή Μεταμόρφωση» (1967), «Ο δύστροπος ή Όλοι και Μόνος» (1969) και η «Διάλεξη» (1973). Όπως επίσης, σημαντικές συνθέσεις από μεγάλες ενότητες δουλειάς του τη δεκαετία του 1970, όπως «Τα ανθρώπινα τοπία» και «Οι Αρχαιότητες».

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Λορέττα Γαΐτη, Αρχιτέκτονας – Μουσειολόγος

Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 – ώρα 19:30

Διάρκεια: περίπου 50′

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.