Γιάννης Κότσιρας: Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει

Μια μουσική γιορτή από την Καμεράτα σε ενορχηστρώσεις που υπογράφει ο Vassilikos

20 χρόνια στη δισκογραφία είναι η καλύτερη αφορμή για μια μεγάλη γιορτή και ακριβώς αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, όταν ο Γιάννης Κότσιρας συναντηθεί στο Ηρώδειο με σημαντικούς μουσικούς για να περιπλανηθούν μαζί στα χνάρια μιας μουσικής διαδρομής που συνεχίζεται. Μιας διαδρομής που ξεκίνησε δισκογραφικά στα τέλη του 1995, αποτυπώθηκε σε 14 προσωπικούς δίσκους, οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις και ξεδιπλώθηκε σε περισσότερες από 1.000 συναυλίες στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η συναυλία, που δανείζεται τον τίτλο της από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Κότσιρα, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου: Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει, θα είναι μια βραδιά αναμνήσεων, αλλά και εκπλήξεων. Με την πολύτιμη συνδρομή της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, τον Γιάννη Κότσιρα συντροφεύσουν στη σκηνή του Ηρωδείου δύο αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό τραγουδοποιοί, η Ισραηλινή Yasmin Levy και ο Σέρβος Zeljko Joksimovic. Σε αυτή τη βραδιά που θα ενώσει μουσικά, μεταξύ άλλων, τη Μέση Ανατολή με τα Βαλκάνια, τον ρόλο του ενορχηστρωτή έχει αναλάβει ο Vassilikos.

Η μουσική παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015.

Συντελεστές

Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Ενορχήστρωση: Vassilikos
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Ηχοληψία: Λάμπρος Μπούνας, Στρατής Καραδημητράκης
Ερμηνεύουν: Yasmin Levy – Željko Joksimović
Και οι μουσικοί: Άκης Γαβαλάς τύμπανα, Γιάννης Γρυπαίος μπάσο, Κώστας Μιχαλός κιθάρες, Άκης Κατσουπάκης πιάνο – πλήκτρα, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Bαγγέλης Καρίπης κρουστά, Βαγγέλης Μαχαίρας μπουζούκι – νυκτά έγχορδα, Άρης Κούκος μπουζούκι
Συμμετέχει η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 35 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.