«Γιορτάζουμε με Χαρταετούς»

Τα παιδιά φτιάχνουν τον δικό τους χαρταετό και γιορτάζουν τα Κούλουμα του «Σπύρου Βασιλείου»

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης καλεί όλα τα παιδιά, να ζωγραφίσουν χαρταετούς την  Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και να τους κατασκευάσουν, να τους πετάξουν παρέα την Καθαρά Δευτέρα στον λόφο Φιλοπάππου και να γευτούν τα Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική στο Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου», σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και κεφιού, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε ο γνωστός ζωγράφος.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
«Χρωματιστοί Χαρταετοί» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί όλα τα παιδιά, από 0 έως  100 χρονών, να έρθουν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου για να διασκεδάσουν δημιουργικά. Εικαστικά εργαστήρια, δημιουργίες ιστοριών με αφορμή έργα παιδιών, θεατρική κίνηση περιμένουν από τις 11:00 έως και τις 15:00 στο χώρο του Μουσείου. Η κάθε δράση διαρκεί 20 λεπτά και θα επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά μέχρι τις 15:00.

«Ένας χαρταετός με τέχνη»
Ελάτε να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί το αετόχαρτο για να φτιάξουμε τους χαρταετούς του Μουσείου και σας προσκαλούμε να τους  «πετάξουμε» παρέα την Καθαρά Δευτέρα.

«Τα δικαιώματά μου πετάνε πάνω από την πόλη με ένα χαρταετό»
Θέλουμε όλοι να μάθουν τα δικαιώματά μας. Μέσα από θεατρικές δράσεις, αυτοσχεδιασμούς και κίνηση δημιουργούμε το χαρταετό των δικαιωμάτων μας.

«Ένας χαρταετός πετά πάνω από δύο μουσεία»
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης συνεργάζεται με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», φιλοξενεί το έργο «Η χώρα των πουλιών» (1960), με θέμα χαρταετούς, ιπτάμενα αλλά και καθημερινά αντικείμενα που πετάνε. Εμπνεόμαστε και  ζωγραφίζουμε το δικό μας έργο.

«Ένας χαρταετός ενώνει δύο χώρες»
Ένα έργο παιδιού από την Ελλάδα και ένα έργο παιδιού από την Ινδία γίνονται αφορμή για να «γράψουμε μια ιστορίαχαρταετών». Τα έργα της έκθεσης «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος» συνομιλούν, ταξιδεύουν και ζωντανεύουν κάθε φορά μια διαφορετική ιστορία.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου
«Κατασκευάζοντας χαρταετούς»
Ομάδα των ΚΑΠΗ Υμηττού, Δάφνης επισκέπτεται το Μουσείο από τις 10:00 έως τις 12:00 και κατασκευάζει παραδοσιακά και με τις κατάλληλες γνώσεις 3-4 χαρταετούς με βοηθούς τα παιδιά των 8μηνων εργαστηρίων που έρχονται κάθε Σάββατο στο Μουσείο.

Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου
«Πετώντας τους δικούς μας χαρταετούς»
Ελάτε στις 11:00 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου) για να «πετάξουμε» παρέα έως τη 13:00 τους χαρταετούς στο γειτονικό λόφο του Φιλοπάππου.

«Κούλουμα στο Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου»
Κατηφορίζουμε για να γευτούμε τα κούλουμα στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου, όπου παρουσιάζονται έργα του γνωστού  Έλληνα ζωγράφου σχετικά με τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα μαζί με έργα παιδικής Τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (11 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου)

Ο Σπύρος Βασιλείου είχε καθιερώσει από το 1958 που εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οδού Γουέμπστερ 5α, όπου πλέον στεγάζεται το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου», ένα ετήσιο κάλεσμα την Καθαρά Δευτέρα. Τα Κούλουμα του Βασιλείου εξελίχθηκαν σε μία από τις αντιπροσωπευτικότερες γιορτές της πρωτεύουσας. Την παράδοση αυτή διατήρησε και συνεχίζει το Μουσείο, που θα είναι ανοιχτό από τις 12:00 έως τις 16:00 και θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής και κεφιού.
Είσοδος δωρεάν

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.