Οι λόφοι των Μουσών ζωντανεύουν κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Έτσι, ο Λόφος του Φιλοπάππου μετατρέπεται σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες, όπου σε τρία σημεία του, τέσσερα μουσικά σχήματα του Οργανισμού, παρασύρουν το κοινό στους ρυθμούς της μουσικής.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής υποδέχεται το κοινό στη θέση «Άνδηρο Πικιώνη» στις 20.30, σε μια συναυλία έντεχνης μουσικής με αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα από τη Vivian Daglas και τον Κωνσταντίνο Μάτσικα.

Οι καλεσμένοι στη μεγάλη γιορτή της Μουσικής έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην Πνύκα στις 21.00 τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε έργα Mozart, Beethoven, Faure, Σαμαρά, κ.ά, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή αντίστοιχα. Σολίστ: Ηλίας Ζούτσος.

Στις 21.30 η Big Band του Δήμου Αθηναίων στη θέση «Μπιενάλε», κλείνει τη βραδιά με μια συναυλία jazz μουσικής, δημιουργώντας ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό κλίμα που ταξιδεύει τους ακροατές.

Της έναρξης των συναυλιών προηγείται ξενάγηση με θέμα τους μύθους και την ιστορία του Λόφου των Μουσών (Φιλοπάππου), πάνω στον οποίο έζησε και τραγούδησε ο μυθικός ποιητής Μουσαίος. Η ξενάγηση ξεκινάει στις 20.00 και το σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους είναι η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη.