Γκαλερί Bernier/Eliades: Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Brian Rochefort για πρώτη φορά εκθέτει στην Αθήνα

Brian Rochefort

Στην ατομική έκθεση με τίτλο “StellarGems” δημιουργεί κεραμικά γλυπτά που θυμίζουν μορφές ή φαινόμενα της φύσης

3 Απριλίου 2021
- 20 Μαΐου, 2021

H γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Brian Rochefort, με τίτλο “StellarGems” από τις 3 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου 2021. Είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης εκθέτει στην γκαλερί και στην Αθήνα.

Ο Brian Rochefort (γ. 1981, ΗΠΑ) δημιουργεί κεραμικά γλυπτά που θυμίζουν μορφές ή φαινόμενα της φύσης. Κάθε έργο αποτελείται από στρώματα πηλού τα οποία ο καλλιτέχνης σπάζει επανειλημμένα και χτίζει ξανά, σχολαστικά για μια χρονική περίοδο, στη συνέχεια τα ψήνει, τα βάφει και τα επισμαλτώνει. Τα έργα ολοκληρώνονται ύστερα από πολλαπλά ψησίματα, ή όπως ο καλλιτέχνης λέει, «τόσα πολλά μέχρι να μην μπορώ να ψήσω άλλο.»

Brian Rochefort
© Dustin Aksland

Όλα τα έργα του Rochefort όπως και ο τίτλος τους, είναι προϊόν έμπνευσης από τα ταξίδια του καλλιτέχνη σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως ο Βολιβιανός Αμαζόνιος, το Σερενγκέτι στην Τανζανία, το Τροπικό Δάσος στον Ισημερινό, προστατευμένους υφάλους στην Αφρική, τα νησιά Γκαλαπάγκος και πολλά άλλα μέρη.

Brian Rochefort
“Rosa”, 2020 Ceramic, Glaze, Glass Fragments, 48 x 45 x 50 cm, © Marten Elder, LA, USA
Brian Rochefort
“Circus Paint Can” Ceramic, glaze, glass fragments, 34 x 30,5 x 28 cm, © Marten Elder, LA, USA

Ο τίτλος των περισσότερων εκθέσεων του καλλιτέχνη συνήθως προκύπτει μετά από σενάρια που κάνει ο ίδιος για την καταστροφή του κόσμου. Η τελευταία του έκθεση “Stellar Gems” στην γκαλερί Benrier/Eliades, περιγράφει τα αντικείμενα που βρίσκονται πλέον στη γη, όταν ένας φανταστικός κομήτης ή αστεροειδής, πλήττει τον πλανήτη και δημιουργεί χαοτικά συντρίμμια.

«Τα γλυπτά μου φαίνονται ξένα, εξωτικά, σαν να ήρθαν από το διάστημα ή να βγήκαν στην επιφάνεια από τα βάθη του ωκεανού. Θέλω ο θεατής να αισθανθεί ότι αυτά τα αντικείμενα είναι ασυνήθιστα, ότι έρχονται από το μέλλον ή από το παρελθόν. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω γλυπτά που φαίνονται χαοτικά και σπασμένα, αλλά ταυτόχρονα ελεγχόμενα και όμορφα, με ζωντανά χρώματα και υφές που γνέφουν σε καλλιτέχνες όπως ο Franz West και ο De Kooning.»

*Cover photo: Gemstone, 2021, Ceramic, Glaze, Glass fragments, 55,9 x 50,8 x 48,3 cm, © Marten Elder, LA, USA

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διάρκεια έκθεσης: 3 Απριλίου – 20 Μαΐου 2021

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 10:30-18:30, Σάββατο: 12:00-16:00

Είσοδος ελεύθερη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Επταχάλκου 11, θησείο, Αθήνα 11851

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.