Good Ντιζάιν Greece στο Contemporary Space Athens και στο ΕΜΣΤ

good design

Θα αποτελέσει το τελικό σημείο συνάντησης των σχεδιαστικών δυνάμεων της χώρας

Το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Σικάγο (The Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδιασμού και Περιβαντολογικών Μελετών (The European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies), σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των διεθνών βραβείων σχεδιασμού Good Design διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση Good Ντιζάιν Greece.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 17 Ιουνίου 2018 σε δύο εκθεσιακούς χώρους, στο Contemporary Space Athens, τον εκθεσιακό χώρο και πυρήνα των δύο οργανισμών στην Ελλάδα (Μητροπόλεως 74, Πλάκα) και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λεωφόρος Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή).

Η συνέργεια μεταξύ των οργανισμών έχει ως στόχο η έκθεση Good Ντιζάιν Greece να αποτελέσει το τελικό σημείο συνάντησης των σχεδιαστικών δυνάμεων της χώρας καθ’όλη την περιδιάβαση τους σε ένα μονοπάτι μεταξύ δύο χώρων όπου οι τολμηροί προσεγγίζουν με αυθορμητισμό και πρωτοτυπία τις δημιουργικές προκλήσεις.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης έργων που σχεδιάστηκαν από Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές για την ελληνική και κυπριακή αγορά κατά τα έτη 2016-2018. Βασικός σκοπός αποτελεί η προβολή και παρουσίαση των νέων τάσεων στο ντιζάιν και η προώθηση των έργων που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την πρωτοποριακή τους κατεύθυνση. Οι Έλληνες και Κύπριοι σχεδιαστές διατηρούν μια δυναμική παρουσία στη διεθνή σκηνή του ντιζάιν εδώ και αρκετά χρόνια κατακτώντας πολλές διακρίσεις παγκοσμίως. Σε μια χρονική περίοδο όπου η ελληνική οικονομία περνάει δύσκολους καιρούς, τα διεθνή βραβεία Good Design επιλέγουν την Ελλάδα και στηρίζουν την ελληνική δημιουργία. Η πρωτοβουλία Good Ντιζάιν Greece έχει εκθεσιακό χαρακτήρα και επιθυμεί να παρουσιάσει τους σχεδιαστές που επιμένουν ελληνικά, καθιερώνουν υψηλά στάνταρντ και συνεχίζουν να είναι εξωστρεφείς.

Η δεύτερη χρονιά του Good Ντιζάιν Greece προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε μια διαφορετική έκθεση που θα προκαλέσει το διάλογο και θα τροφοδοτήσει τη σκέψη, θα εξερευνήσει την αξία, τα όρια και τις προοπτικές του ντιζάιν στις μέρες μας. Συνεπής με τη φιλοσοφία των βραβείων Good Design, έχοντας μη διαγωνιστικό χαρακτήρα και μακριά από βραβεία που ξεχωρίζουν για πρώτους, δεύτερους κ.ά τίτλους, τα έργα που επολέχθηκαν διακρίνονται συνολικά για τη σχεδιαστική τους δεξιοτεχνία και τόλμη.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 19:00
Εγκαίνια έκθεσης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΕΜΣΤ
(Λεωφόρος Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή).

Good Talking – Παράλληλες δράσεις, συζητήσεις
Πάνος Κωνσταντόπουλος – εκδότης gr design
Πάρις Μέξης – σκηνοθέτης, σχεδιαστής, συγγραφέας
Γρηγόρης Τσακνάκης – σχεδιαστής, ιδρυτής Mousegraphics

Σάββατο 2 Ιουνίου, στις 19:00
Τhe Good Party, Πάρτι έναρξης έκθεσης, Contemporary Space Athens, (Μητροπόλεως 74).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.