Gramatik: O μάγος της κονσόλας επιστρέφει στην Ελλάδα

GRAMATIC

Ο Σλοβένος μουσικός-παραγωγός για δύο βραδιές ασυγκράτητου χορού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Gramatik επιστρέφει στη χώρα μας για δύο βραδιές ασυγκράτητου χορού, γεμάτες funky, soulful, hip-hop, electro και jazzy ήχους, πάντα μέσα από μια dubstep επίθεση, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Gazi Music Hall (Αθήνα), στα δύο μεγαλύτερα shows που έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Ο Σλοβένος μάγος της κονσόλας, από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς – παραγωγούς της εποχής μας, είναι από τους λίγους πλέον στην σύγχρονη χορευτική σκηνή που μπορεί να καυχιέται ότι έχει το δικό του “σήμα-κατατεθέν” ήχο.

Με έδρα του, πλέον, τη Νέα Υόρκη, πραγματοποιεί συνεχείς παγκόσμιες περιοδείες και sold out βραδιές σε κάθε ήπειρο, είτε μιλάμε για headline shows σε μεγαλουπόλεις είτε για τεράστια φεστιβάλ σαν τα Lollapalooza, Coachella, Sonar και Glastonbury! Ο Gramatik ήρθε για να μείνει – και κάθε χρονιά το αποδεικνύει!

Γεννήθηκε ως Denis Jašarević στο Portorož της Σλοβενίας, πριν 33 χρόνια, αλλά εδώ και χρόνια έχει βάση τη Νέα Υόρκη. Ουδέποτε έκρυψε την επιρροή που είχαν πάνω του καλλιτέχνες όπως οι RZA, Dr. Dre, DJ Premier και η ευρωπαϊκή ηλεκτρονική σκηνή των αρχών των 00’s. Οι κασέτες της μεγάλης του αδελφής με funk, jazz, soul και blues μουσική από τις ΗΠΑ, διαμόρφωσαν την οπτική του, ενώ στα 13 του έμαθε να “πειράζει” και να αξιοποιεί την… ελεύθερη διακίνηση μουσικής στο internet, φτιάχνοντας σιγά-σιγά το όνομά του! Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία…

Σύστησε στον κόσμο το δικό του Bluestep, έναν σταθερό dubstep ρυθμό με jazz, blues, funk στοιχεία και δάνεια από μουσικές των 50’s και 60’s. Ταυτόχρονα, παραμένει πολύπλευρος, αλλάζει συνεχώς ύφος και διάθεση διατηρώντας πάντα το προσόν να μην σε αφήνει… ήσυχο. Έχει “αποστολή” να δημιουργεί μουσική, γήινη και ταυτόχρονα φουτουριστική, αλλά με σκοπό να χορεύεις ασταμάτητα χρησιμοποιώντας ιδανικά την τεχνολογία γυρίζοντας σε παλιές μουσικές και βάζοντάς τις στο, δικό του και το δικό μας, παρόν!

Η τελευταία του δουλειά, μετά το περσινό “Epigram” που ήρθε μετά το “Age of Reason”, είναι η συνεργασία του με τον μυστήριο Galactic Marvl με τον οποίο αποκαλούνται Voyager Twins. Μαζί, ανακατεύουν hip-hop/trap, dubstep σε ατμοσφαιρικά μονοπάτια και πολύ σαξόφωνο, ένας δικός τους φόρος τιμής στο διάστημα, 40 χρόνια μετά την εκτόξευση του Voyager, μαζί με ένα μήνυμα αγάπης σε κάθε άνθρωπο ή μορφή ζωής του σύμπαντος.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.