Ο Gramatik, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα πλέον της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής καλοκαιρινής περιοδείας του την Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Ο Σλοβένος παραγωγός με βάση το Brooklyn της Νέας Υόρκης τα τελευταία τρία χρόνια, θα μας επισκεφτεί στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της τελευταίας δουλειάς του και σε μια χρονιά που ο τεράστιος θόρυβος γύρω από το όνομά του προκαλεί συνεχόμενα sold-out όπου και αν εμφανίζεται σε Ευρώπη και Αμερική.

Ένα πολύ μεγάλο open-air πάρτυ με headliner τον Gramatik και καλλιτέχνες όπως οι Kognitif feat dj Lastik, Mononome, dj Booker, Moderator, Κοugios, Hot like Peppa, Captain P, dj Waif πραγματοποιείται στον ιδιαίτερο χώρο του Στρατοπέδου Κόδρα στην πιο ξεχωριστή βραδιά του φετινού καλοκαιριού. Και φυσικά η νύχτα θα είναι μεγάλη καθώς μετά το live θα ακολουθήσει after party στον πολύ ξεχωριστό χώρο του κτιρίου των Κοιτώνων του Στρατοπέδου Κόδρα με 2 stages και μουσικές που θα ξεκινούν από soul, funk μέχρι dubstep, drum’n’bass. Ακόμη καλλιτεχνικές εκπλήξεις όπως live graffiti στο open-air stage και πολλά άλλα.

Το ενδιαφέρον του Gramatik για την τεχνολογία φάνηκε από πολύ νωρίς. Στα τρία του χρόνια τον ανακάλυψε η μητέρα του κολλημένο στο ραδιόφωνο να τσεκάρει κασέτες με αμερικάνικη funk, jazz, soul και blues μουσική. Όταν ήταν δεκατριών ετών άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα του hip-hop beats σε ένα παλιό pc και σύντομα o Denis Jasarevic από το Portoroz της Σλοβενίας κατάλαβε πως να αξιοποιεί τις δυνατότητες των αρχείων μουσικής που διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο, ώστε να δημιουργεί τη δική του και άρχισε να κυκλοφορεί τα θρυλικά Street Bangerz άλμπουμ. Τα tracks του εξαπλώθηκαν με τεράστια ταχύτητα στο διαδίκτυο, το hype γύρω από το όνομα του μεγάλωνε συνέχεια, περιοδείες ακολούθησαν και πολύ γρήγορα έκανε το ταξίδι στην Αμερική, όπου έστησε τη βάση του και τη δική του πλέον εταιρία, την Lowtemp.

To 2014 o Gramatik κυκλοφόρησε την πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη δουλειά, το The Age of Reason (TAOR), με το οποίο πηγαίνει τη μουσική του ένα βήμα πιο μπροστά και ανοίγει νέα κεφάλαια στην σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Και αυτό το άλμπουμ του διατίθεται ελεύθερα στο ίντερνετ, όπως και όλες οι προηγούμενες δουλειές του, και έχει φτάσει σχεδόν τα 2 εκατομμύρια downloads από την αρχή του χρόνου! Άλλωστε ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που κατάλαβαν τη δύναμη του ίντερνετ και είναι φανατικός υπέρμαχος της ελευθερίας στο διαδίκτυο. Το καλοκαίρι του 2014 θα βρει τον Gramatik στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του με μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία που θα περάσει από μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ αλλά και μερικούς επιλεγμένους σταθμούς, όπως η Θεσσαλονίκη στις 20 Ιουνίου.