Η θεατρική εταιρεία “ΠΡΑΞΗ” (Μπέττυ Αρβανίτη) και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς, παρουσιάζουν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” το έργο – μονόλογο του Άρνολτ Γουέσκερ, «ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ», από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Μαΐου. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Κυρίτση, η μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου – Παγκουρέλη, με την Μάνια Παπαδημητρίου στο ρόλο της τραγουδίστριας Μέλανι.

Η Μέλανι, το μοναδικό πρόσωπο του έργου, είναι μια αναγνωρισμένη και πετυχημένη τραγουδίστρια με ένα πιστό κοινό που την ακολουθεί παντού. Σε όλη την διάρκεια του έργου γράφει στην κόρη της, μια επιστολή, συμβουλευτική επιστολή, ευφάνταστη, ανατρεπτική, αιρετική, αυτοκριτική, αποκαλυπτική. Συγχρόνως, το ίδιο το γράμμα μετατρέπεται κάποιες στιγμές σε ένα εξομολογητικό παραλήρημα που περιγράφει της ενοχές που αισθάνεται η ίδια ως ανεπαρκής μητέρα…Έχει 6 μέρη και κάθε μέρος κλείνει μ΄ ένα τραγούδι.

Ο Αρνολτ Γουέσκερ έγραψε το έργο « Γράμμα στην κόρη μου» στα 1990 και είναι το έκτο κατά σειρά, σ΄ ένα κύκλο θεατρικών έργων του, με τίτλο « Έργα για μια ηθοποιό». H παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε στη Σεούλ της Ν. Κορέας το 1992, από Κορεάτες καλλιτέχνες. Μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί ότι παίχτηκε σε 17 χώρες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 70 λεπτά