Η μουσική παράσταση της Violet Louise, “Γράμματα στα Κοριτσάκια”, παρουσιάζεται για μία και μοναδική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο του Κολωνού την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21:00. H παράσταση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης Έκφραση Αθήνα 2013 που διοργανώνεται σε συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Tα “Γράμματα στα Κοριτσάκια”, βασίζονται στην αλληλογραφία του Lewis Carroll, συγγραφέα της “Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων”, προς τις ανήλικες φίλες του. Μιας πολυσύνθετης προσωπικότητας (συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, καθηγητής μαθηματικών, φωτογράφος), που άφησε πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικό έργο αλλά και πολλά ερωτηματικά γύρω από τη φύση της ερωτικής του ταυτότητας.

Η παράσταση είναι μία σύνθεση που βασίζεται στα γράμματα που έστελνε ο συγγραφέας στα ανήλικα κοριτσάκια, στις επιστολές προς ενήλικους φίλους του και στα προσωπικά του ημερολόγια. Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται από ένα χειροκίνητο προτζέκτορα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες των κοριτσιών, τις οποίες ο ίδιος ο Carroll, τραβούσε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του.

Οι στίχοι των τραγουδιών της παράστασης βασίζονται επίσης σε στίχους του ίδιου του συγγραφέα.