H Μελίνα Τανάγρη στέλνει «Γράμμα στην Barbara»

Μελίνα Τανάγρη

Η τραγουδοποιός στήνει μια σκηνική σύνθεση για φωνή, πιάνο και σαξόφωνο, με τραγούδια της σπουδαίας Γαλλίδας τραγουδίστριας

Η Μελίνα Τανάγρη τραγουδάει Barbara.

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής φιλοξενεί την Μελίνα Τανάγρη για τρεις μουσικές παραστάσεις με τίτλο «Γράμμα στην Barbara», την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.

Η Ελληνίδα τραγουδοποιός στήνει μια σκηνική σύνθεση για φωνή, πιάνο και σαξόφωνο, παρουσιάζοντας τραγούδια της σπουδαίας Γαλλίδας τραγουδίστριας και κείμενα από το έργο της. Επιπλέον, προσθέτει τους μουσικούς και κειμενικούς συνειρμούς που την συνδέουν με το έργο της εμβληματικής περσόνας του Γαλλικού τραγουδιού.

Μελίνα Τανάγρη

Η Barbara, είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο της, παραμένει μια ισχυρή παρουσία στον γαλλόφωνο κόσμο: το 2017 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία  του Mathieu Amalric ενώ στην Philarmonie του Παρισιού πραγματοποιήθηκε μεγάλη έκθεση για την ζωή και το έργο της, με τίτλο «Barbara».

Για να εισχωρήσει στον κλειστό κόσμο της μυστηριώδους γαλλίδας τραγουδοποιού των 70’s και των 80’s, η Μελίνα Τανάγρη παρουσιάζει εμβληματικά τραγούδια της: Dis quand reviendras tu, Une petite cantate, l aigle noir, Ma maison, Le mal de vivre, Nantes, Ma solitude, Marienbad, Chapeau bas κ.ά

Όπως αναφέρει η  ίδια η καλλιτέχνης: «Με αυτές τις μικρές σκοτεινές αλλά και συγχρόνως κατάφωτες ιστορίες, στήνεται μια μουσική σκηνική παράσταση και γράφεται ένα σκηνικό υστερόγραφο σε ένα γράμμα που ταχυδρομήθηκε πριν 35 χρόνια και φέτος φτάνει επιτέλους στον παραλήπτη του».

Barbara

 

Συντελεστές

Τραγούδι: Μελίνα Τανάγρη
Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου
Σαξόφωνο: Samuel Marlieri (D ‘ Addario endorsed Artist)
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σύλβια Λιούλιου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.