Δύο τραγουδίστριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και Ειρήνη Αθανασίου, έρχονται να κάνουν μια εμφάνιση-έκπληξη με εντυπωσιακές τουαλέτες από το βεστιάριο του θεάτρου στο επίπεδο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Οι καλλιτέχνιδες θα προσφέρουν, συνοδεία πιάνου, στους διερχόμενους ταξιδιώτες ένα σύντομο πρόγραμμα με διάσημες άριες από το λυρικό ρεπερτόριο, σαν μια τελευταία κίνηση φιλοξενίας από τον μεγαλύτερο πολιτιστικό οργανισμό της χώρας πριν την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο.

Εθνική Λυρική Σκηνή
Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να ταξιδέψει την τέχνη της όπερας σε μέρη απρόσμενα και απρόβλεπτα. Με την πολιτική εξωστρέφειας, που στοχεύει στην εξοικείωση του μη εξειδικευμένου κοινού με την λυρική τέχνη, έχει καταφέρει να φέρει σε επαφή με την όπερα ένα ευρύ φάσμα κοινού και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας και όχι μόνον.

Πριν ένα χρόνο, η ΕΛΣ διοργάνωσε σε συνεργασία με την Aegean ένα δρώμενο εν πτήσει. Φέτος, ήρθε η ώρα να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και να απευθυνθεί στους χιλιάδες των επιβατών από όλο τον κόσμο που το κατακλύζουν καθημερινά. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πύλη της Αθήνας προς τον κόσμο -πολύτιμος υποστηρικτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι ένας ιδανικός τόπος για την κοσμοπολίτικη τέχνη της όπερας.

Η μεταστέγαση της ΕΛΣ στη νέα της στέγη στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο θα αποτελέσει ένα ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού και θα αλλάξει τον χάρτη της Αθήνας, όπως ακριβώς τον άλλαξε και το άνοιγμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2001. Λίγο πριν από την «απογείωσή» της στη νέα της στέγη, στην οποία φιλοδοξεί να προσελκύσει και χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό, η ΕΛΣ επισκέπτεται τον Διεθνή Αερολιμένα, στο πλαίσιο μιας ήδη σημαντικής συνεργασίας.

Το Perform in Art αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα http://www.aia.gr και www.elculture.gr.