H Hindi Zahra επιστρέφει στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Hindi Zahra

Η Γαλλομαροκινή τραγουδοποιός επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο βραδιές σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Οι συναυλίες της Hindi Zahra αναβάλλονται λόγω αδυναμίας έκδοσης βίζας για τους τρεις Μαροκινούς μουσικούς της. Η διαδικασία έκδοσης βίζας έχει, προς το παρόν, ανασταλεί από το Προξενείο μας στην Καζαμπλάνκα, γιατί βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης.

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου θα ενημερωθούν προσωπικά όλοι όσοι έχουν προαγοράσει εισιτήρια για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων τους.

Οι νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες Γαλλομαροκινής τραγουδίστριας είναι οι εξής:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Principal Club) &
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (Fuzz Club)

Η Hindi Zahra στέλνει το παρακάτω μήνυμα στους φίλους στην Ελλάδα:

«Αγαπημένοι φίλοι μου στην Ελλάδα, με λύπη ανακοινώνω ότι οι προγραμματισμένες μας συναυλίες αναβάλλονται αναγκαστικά, λόγω της αδυναμίας της ελληνικής πρεσβείας στην Καζαμπλάνκα να εκδώσει βίζα για τα τρία μέλη της μπάντας μου, που έχουν Μαροκινή υπηκοότητα. Φαίνεται ότι η Πρεσβεία μετακομίζει και το σχετικό τμήμα κλείνει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν τις σχετικές θεωρήσεις… Λυπάμαι τόσο πολύ … ήμουν έτοιμη να έρθω και να παίξω για εσάς, τους τόσο όμορφους ανθρώπους… Ο Έλληνας διοργανωτής και ο μάνατζερ μου κατάφεραν να βρουν νέες ημερομηνίες που ταιριάζουν στο πρόγραμμα της περιοδείας μας. Ελπίζω, λοιπόν, να σας δω όλους στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club και στις 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο Fuzz Club… Ειρήνη και αγάπη».

«To all my beloved Greek friends, I am sorry to announce that our scheduled shows are forced to be postponed due to the inability of the Greek embassy in Casablanca to issue visas for the three members of my band with Morocco citizenship. It appears that the Embassy is moving buildings and they shut down the relevant department so visas cannot be obtained…I am so sorry as I was so ready to come and play for you beautiful people…The Greek promoter and my management managed to find new dates that can fit our touring schedule. So I hope to see you all in Thessaloniki Principal Theatre on December 7th and in Athens Fuzz Club on the 8th… Peace and Love».


Τη Hindi Zahra τη γνωρίσαμε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, Handmade. Το άλμπουμ ανοίγει με μια επιτυχία της, που αγαπήθηκε πολύ, το Beautiful Tango, αλλά το τραγούδι που την έκανε διάσημη ήταν το Stand Up, που έφτασε τα 26.000.000 views στο YouTube.

Η ίδια είχε δηλώσει πέρυσι στη συνέντευξή της στο elculture:

«Δεν παίζω απλά στις συναυλίες μου, αισθάνομαι πράγματα τα οποία θέλω να μεταδώσω στο κοινό, γι’ αυτό και δεν βαριέμαι ποτέ. Αυτή είναι η δουλειά μου άλλωστε, η δουλειά του τραγουδιστή στη βάση της είναι αυτή ακριβώς, να έρχεται σε επαφή με το κοινό, μια σχέση που χάνεται στα βάθη των χρόνων, από τότε που οι άνθρωποι τραγουδούσαν στα χωριά για την κοινότητά τους.»

Hindi Zahra

Όπως οι ρίζες της είνα απλωμένες σε δύο ηπείρους, στη Βόρεια Αφρική και στην Ευρώπη, έτσι είναι και τα ρυθμικά στοιχεία των τραγουδιών της. Ενώ οι μελωδίες τους είναι δυτικότροπες, η ρυθμική βάση των τραγουδιών της έχει έντονες ethnic επιρροές. Θα λέγαμε ότι  η μουσική της είναι ένα μείγμα από soul-folk και τζαζ, που έχει της ρίζες του στο μαροκινό νότο, στα σύνορα της μαύρης κουλτούρας.

Hindi Zahra: Με δύναμη από το Μαρόκο

Όχι μόνο τραγουδά και γράφει τους στίχους, αλλά και ενορχηστρώνει και κάνει η ίδια την παραγωγή των δίσκων της. Η ίδια σχολιάζει για τη μουσική της: «Είναι σαν ένα πάζλ. Πρώτα γράφω τους στίχους, μετά ηχογραφώ τα κρουστά, μετά προσθέτω τις κιθάρες και τότε εμφανίζεται η μελωδία. Όταν οι κιθάρες αποκαλύπτουν τη μελωδία, είναι η ώρα των στίχων που έχω γράψει, πολλές φόρες μόνο τέσσερεις φράσεις. Είναι η στιγμή που η μελωδία αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού».

Hindi Zahra

Η Γαλλομαροκινή «θεά» της μουσικής επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά την περσινή της εμφάνιση στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα,την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

22 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.