H ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ένα γλάρο να πετάει

Ένα θεατρικό ταξίδι βασισμένο στο έργο του Luis Sepúlveda για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα

Το αριστούργημα «H ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ένα γλάρο να πετάει» του παγκοσμίου φήμης Luis Sepúlveda, μετά την περσινή επιτυχία, συνεχίζει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Κολοσσαίο, από τις 4 Οκτωβρίου.

Το έργο αρχίζει με αφορμή την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων. Η Κενγκά, μια γλαροπούλα που μεταναστεύει για τη Βισκάγια, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας από το πετρέλαιο. Προτού το πετρέλαιο καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση στο μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός, ο Ζορμπάς. Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά ένα καλό πλάσμα και του εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει το αυγό της.

Επίσης του ζητάει να υποσχεθεί τρία  πράγματα. Ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και να του μάθει να πετάει. Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι.

«Το νιαούρισμα τιμής που δίνει ένας γάτος του λιμανιού, δεσμεύει όλους τους γάτους του λιμανιού. Αυτή η παράξενη παρέα γάτων, ο Κολονέλο, ο Γραμματικός, ο Ξερόλας και ο Σταβέντο με τον Ζορμπά σε ρόλο «Μαμάς», αναλαμβάνει να εκπληρωθεί η υπόσχεση! Μπορούν όμως να τα καταφέρουν χωρίς την βοήθεια των ανθρώπων;  Η μικρή γλαροπούλα, η Καλότυχη, με την παρέα των γάτων ανακαλύπτουν πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμούν, να σέβονται και να αγαπάνε ένα διαφορετικό πλάσμα από αυτούς».

Ένα θεατρικό ταξίδι με μάσκες, puppets, γάτους σε μέγεθος ανθρώπου και ανθρώπους που φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Ένα θεατρικό έργο, παιδαγωγικό, σύγχρονο και ψυχαγωγικό. Ένα παραμύθι για παιδιά και ενηλίκους.

Συντελεστές

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Θεατρική Διασκευή: Μαίρη Ανδρέου
Σκηνοθεσία, Στίχοι: Βασίλης Ισσόπουλος
Σκηνικά, Κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Κίνηση, Χορός: Πόλυ Βόικου
Μουσική: Δημήτρης Κανίογλου
Φωτισμοί: Τρύφων Κεχαγιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λάμπρος Ταυρινόπουλος
Παίζουν: Αλέξανδρος Βοζινίδης, Νίκος Κουνέλης, Βαγγέλης Μπόλλας, Ναταλία Λυδία Παππά, Κρις Σάγκλα, Γρήγορης Τίλδης, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.