H Jazzmeia Horn με τζαζ διάθεση στο Half Note

H διεθνούς φήμης vocalist & performer της τζαζ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

H πιο ανερχόμενη παρουσία στα jazz vocals είναι σίγουρα η εκπληκτική Jazzmeia Horn! Μια καλλιτέχνης με το πλουσιότερο βιογραφικό και την μεγαλύτερη ωριμότητα στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Και μια μοναδική ευκαιρία να την απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Στα πρώτα χρόνια της εφηβείας της η Horn ανακαλύπτει την jazz. Οι πρώτες της εμπειρίες με την τεχνική του scatting στο τραγούδι,  της είχαν φανεί αστείες ή τρελές.  Ο επίμονος με το scatting δάσκαλός της, την προέτρεπε να ακούει τον Eddie Jefferson ή τον Al Jarreau  κάτι που την δεν συγκινούσε αρκετά, μέχρι που άκουσε την Sarah Vaughan! Ο κόσμος της Jazzmeia ξαφνικά αλλάζει και την κυριεύει η διάθεση να κάνει ότι η μυθική Vaughn. Ουσιαστικά θα μάθει την τεχνική του scatting με το να ακούει την αγαπημένη Sarah αλλά και τους John Coltrane και Miles   Davis  που την βοήθησαν στην βελτίωσή της μ’ ένα άλλου είδους μουσικό λεξιλόγιο. Αμέσως μετά θα «βουτήξει» κυριολεκτικά στην δουλειά του Bobby McFerrin, της Abbey Lincoln και της Betty Carter παίρνοντας στοιχεία απ΄ όλους.

Μετά τις σπουδές της στο Booker T High School for  the Performing and Visual Arts  του Dallas,  πηγαίνει στην Νέα Υόρκη όπου και θα συνεχίσει στο School ofJazz at The New  School, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να εμφανίζεται σε κάποια από τα σημαντικότερα club της πόλης, δημιουργώντας αίσθηση.

Στις παραστάσεις της στην Αθήνα και το Half Note Jazz Club  θα είναι με το κουαρτέτο της που αποτελείται από τον φίλο και συνοδοιπόρο της στα βήματά της στην Νέα Υόρκη, πιανίστα Victor Gould, τον εξαιρετικό μπασίστα Barry Stephenson και το νέο και ραγδαία ανερχόμενο στην παγκόσμια jazz σκηνή ντράμερ Henry Conerway III.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.