“Headshots, a work in situ”: Η έκθεση του John Knight στον νέο χώρο τέχνης “The Intermission”

Ο νέος εκθεσιακός χώρος στον Πειραιά επικεντρώνεται στην επιμέλεια εκθέσεων διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών

Το “The Intermission” είναι ένας νέος εκθεσιακός χώρος που ανοίγει στον Πειραιά, με πρωτοβουλία της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, το Σεπτέμβριο του 2019 και θα επικεντρώνεται στην επιμέλεια εκθέσεων διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες μαζί με τις γκαλερί που τους εκπροσωπούν, θα φιλοξενούνται στο χώρο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με εκθέσεις που θα σχεδιάζονται ειδικά για το χώρο, σε συνεργασία με γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές, επιμελητές, και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Σε ένα βιομηχανικό χώρο, ανάμεσα σε σιδηρουργεία και αποθήκες, θα παρουσιάζονται έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών ιστορικής σημασίας, αλλά και έργα νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, που έχουν ήδη σημαντική παρουσία στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή.

Το “The Intermission” μέσα από τις εκθέσεις αυτές στον Πειραιά θα επιδιώκει συνεχώς νέες συνεργασίες, ενεργοποιώντας ένα ελεύθερο και ευέλικτο πρόγραμμα, με στόχο να εκμεταλλευτεί τη διαρκή αίσθηση επικοινωνίας με το εξωτερικό που δίνει ένα λιμάνι, την ανάγκη των καλλιτεχνών να βρεθούν σε νέα και συναρπαστικά περιβάλλοντα -όπως ο Πειραιάς και η Ελλάδα-, και την ανάγκη του ελληνικού κοινού να έχει μια απευθείας σχέση με καλλιτέχνες και γκαλερί του εξωτερικού.

Η εναρκτήρια έκθεση θα παρουσιάσει τη δουλειά του ρηξικέλευθου John Knight που εκπροσωπείται από την γκαλερί Neu του Βερολίνου, και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του καλλιτέχνη.

Ο John Knight γεννήθηκε το 1945 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Παγκόσμιος πρωτοπόρος στη μετα-εννοιολογική τέχνη, χωρίς αναγνωρίσιμο στυλ, κοινά φορμαλιστικά στοιχεία ή μέσα,ο John Knight επαναπροσδιορίζει συνεχώς την έννοια του έργου τέχνης. Για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες ο πολυσχιδής καλλιτέχνης έχει αναπτύξει έναν τρόπο δημιουργίας in situ, αμφισβητώντας τα αρχιτεκτονικά και τα ιδεολογικά όρια του μουσείου και του εκάστοτε
εκθεσιακού χώρου.

John Knight

Ένας καλλιτέχνης με ισχυρή παρουσία και με πολλές διεθνείς εκθέσεις στο ενεργητικό του. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν τα εξής: CCA Kitakyushu, Φουκουόκα, Ιαπωνία (2019); Cultuurcentrum Strombeek, Γκρίμπεργκεν, Βέλγιο (2017); Cabinet, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία (2016); Redcat, Λος Άντζελες, Η.Π.Α (2016); Greene Naftali, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α (2015); Art Institute of Chicago, Σικάγο, Η.Π.Α (2015); Cabinet Gallery at FitzpatrickLeland House, Λος Άντζελες, Η.Π.Α (2014); Portikus, Φρανκφούρτη, Γερμανία (2013); και Espai d’art contemporani de Castelló, Καστεγιόν, Ισπανία (2008). Έργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες συλλογές, όπως το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο (Η.Π.Α), το μουσείο Stedelijk του Άμστερνταμ (Ολλανδία), το μουσείο LWL – Τέχνης και Πολιτισμού του Μίνστερ (Γερμανία), και το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σάλτσμπουργκ (Αυστρία).

Άρτεμις Μπαλτογιάννη

Η Άρτεμις Μπαλτογιάννη είναι σύμβουλος τέχνης. Οι εκθέσεις που έχει επιμεληθεί είναι, μεταξύ άλλων, η Art Athina Feature section (2017), Αθήνα; GILES, Gagosian Gallery  (2016), Αθήνα; K43 με τη Rodeo για το ReMap (2013), Aθήνα; NearFar στα πλαίσια του “Garden of Eden”, Palais de Tokyo (2012), Παρίσι; Copper  Kettle με την Journal Gallery για το ReMap (2011), Αθήνα. Η Μπαλτογιάννη επίσης  συνεπιμελήθηκε την έκθεση και το βιβλίο για το Abscess, Rectum, Septum, Cave με τη Ramiken  Crucible Gallery (Νέα Υόρκη) που έλαβε χώρα μέσα σε μία σπηλιά στο Πουέρτο Ρίκο (2013, 2014, 2015). Στο παρελθόν υπήρξε διευθύντρια της Venus Over Manhattan gallery στη Νέα Υόρκη. Έχει επίσης εργαστεί για την Paul McCabe Fine Art advisory services στη Νέα Υόρκη και για το στούντιο της Elizabeth Peyton.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.