Το Μedasset, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους επιτυχημένης δράσης ως συντονιστή της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “Healthy Seas: Nήμα Bγαλμένο από τη Θάλασσα” στην Ελλάδα, πραγματοποιεί μια οικολογική έκθεση μόδας στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι. Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 6 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, περιμένει τους επισκέπτες στον πρώτο όροφο του Golden Hall για να τους “ταξιδέψει” σε ένα μοναδικό προορισμό όπου η οικολογία συναντά τη μόδα και την κυκλική οικονομία.

Η καινοτόμος πρωτοβουλία “Healthy Seas” αφορά στον καθαρισμό των θαλασσών μας από εγκαταλελειμμένα δίχτυα ή αλλιώς «δίχτυα φαντάσματα» που βρίσκονται σκαλωμένα πάνω σε βράχους και ναυάγια αποτελώντας θανατηφόρες παγίδες για χιλιάδες θαλάσσια ζώα, όπως χελώνες, δελφίνια, φώκιες, και την ανακύκλωση τους σε πρώτης ποιότητας νήμα που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία της ένδυσης και άλλων προϊόντων, όπως χαλιά. Κύριος σκοπός της έκθεσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον καθένα από εμάς για την προστασία του περιβάλλοντος και την σπουδαιότητα της εφαρμογής δράσεων κυκλικής οικονομίας που συμβάλουν στο «κλείσιμο του κύκλου» ζωής των προϊόντων μέσω περισσότερης ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.

Τα ρούχα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι δημιουργίες σπουδαστών και απόφοιτων του τμήματος μόδας του Κολεγίου Τέχνης & Design ΑΚΤΟ που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Healthy Seas: A Journey from Waste to Wear” Fashion Project που διεξήχθη τον περασμένο Μάιο σε συνεργασία με το DoitEco Project. Η κατασκευή των ρούχων έγινε με υφάσματα από νήμα ECONYL® που έχει παραχθεί στην Ιταλία καθώς και άλλες πρώτες ύλες φιλικές προς το περιβάλλον.