Home? το μικρό – μικρό σπίτι

Μία εικαστική εγκατάσταση - ενδελεχής έρευνα πάνω στο ζήτημα του προσωπικού χώρου

H ομάδα τέχνης και δημιουργίας «Εν δυνάμει» δηλώνει δημιουργικά την παρουσία της, προτείνοντας μια σύγχρονη εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Home? το μικρό – μικρό σπίτι» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Πού θα ήθελες να ζείς;
Πώς είναι ο χώρος των ονείρων σου;
Πού αισθάνεσαι ευτυχία, χαρά, αυτοπεποίθηση;
Μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε ονειρεύεσαι!

Το μικρό-μικρό σπίτι είναι μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ο εαυτός, οι επιθυμίες, τα όνειρα, έξω από το κοινωνικό πλαίσιο που επιβάλλει σε όλους μας τρόπους να βλέπουμε τον εαυτό μας, τις επιθυμίες μας, τα όνειρά μας, το χώρο μας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Θούλη Μυσιρλόγλου, η οποία διατυπώνει: «Το συγκεκριμένο εγχείρημα θέτει ουσιαστικά ερωτήματα γύρω από το θέμα κατασκευής του εαυτού, βάζει δηλαδή θέματα ταυτότητας σε ένα πλαίσιο πολύ ευρύτερο από τα συμβατικά όρια της σύγχρονης τέχνης. Αν η σύγχρονη τέχνη είναι το όχημα για διαφορετικές εμπειρίες του κόσμου, το project «Home? το μικρό-μικρό σπίτι» μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σ’ αυτή την κατεύθυνση και να εμπλουτίζει το περιβάλλον της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρόσληψής της.»

Η ομάδα «Εν δυνάμει» είναι μία ανεξάρτητη ομάδα νέων με ξεχωριστές δυνατότητες, νέων συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων. Στόχος των καλλιτεχνικών δράσεων, είναι η ενσωμάτωση του «διαφορετικού» και του «ανοίκειου» μέσα στο χώρο των τεχνών. Ιδρύθηκε από τη Μαρία Ιωαννίδου και την Ελένη Δημοπούλου και ξεκίνησε τη δράση της το 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Εικαστική επιμέλεια: Θούλη Μισιρλόγλου
Υπεύθυνοι εικαστικού εργαστηρίου-Σκηνογραφική εφαρμογή εικαστικής εγκατάστασης: Richard Anthony-Μαρία Καβαλιώτη
Κινηματογράφηση-βιντεοπροβολές: Δημήτρης Ζάχος
Σχεδιασμός 3D, ψηφιακή εγκατάσταση: Μπάμπης Βενετόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Ιορδάνου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.