“Hommage”: Το multimedia θέαμα για τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή συνεχίζεται με νέους guests

Λευτέρης Βογιατζής

Το site-specific καλλιτεχνικό δρώμενο του Σπύρου Αλιδάκη συνεχίζεται με νέους guests: Γουλιώτη, Ήμμελος, Μανωλοπούλου

Το site-specific καλλιτεχνικό δρώμενο του Σπύρου Αλιδάκη συνεχίζεται με τελευταίες guest συμμετοχές:

29.1 Γιάννης Νταλιάνης
30.1 Θάνος Τοκάκης
5.2 Πέγκυ Σταθακοπούλου
6.2  Παντελής Δεντάκης

Οι υπόλοιποι guests θα ακολουθούν σύντομα.

Ελένη Μανωλοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Ήμελλος
Ελένη Μανωλοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Ήμελλος

Hommage. Μία site specific παράσταση για τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή αποκλειστικά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατές ανακαλύπτουν τα ίχνη και την παρουσία του δικού μας Λευτέρη μέσα σε όλο τον χώρο του θεάτρου του, σε ένα θέαμα που συνδυάζει θέατρο, κινηματογράφο και πολυμέσα και με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του.

Με την multimedia αυτή παράσταση, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ανοίγεται στις νέες τεχνολογίες επιδιώκοντας να μυήσει και τις νεότερες γενιές στο έργο του Λευτέρη Βογιατζή, με τα πλέον επίκαιρα μέσα. Οι πόρτες ανοίγουν στις 4 Δεκεμβρίου. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Σπύρο Αλιδάκη.

Το Hommage είναι μια site-specific παράσταση, στην οποία εικόνες, ντοκουμέντα, ήχοι, βίντεοπροβολές, αρχειακό υλικό του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, αποσπάσματα από τις παραστάσεις του, αναμνήσεις και συνεντεύξεις, όλα εμπλέκονται σε μία σύνθεση. Ο χώρος του Θεάτρου γίνεται ένας ζωντανός χάρτης αναμνήσεων, φαντασίας και ερμηνείας, μέσα από ένα multimedia θέαμα. Ένα παλίμψηστο μνήμης και πολλαπλών αναφορών στον Λευτέρη Βογιατζή, ακολουθώντας τα ίχνη του και ανασύροντας τον ζωντανό τους απόηχο μέσα στο  θέατρό του, με πολλαπλή χρήση της νέας τεχνολογίας.

Ο Σπύρος Αλιδάκης μιλά για το αφιέρωμα που ετοίμασε στον Λευτέρη Βογιατζή

Με σημείο εκκίνησης το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, το έργο  και στοιχεία της προσωπικής ζωής του Λευτέρη Βογιατζή και με αφορμή την επί 30 χρόνια ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τον ιστορικό αυτό χώρο και την αέναη μεταμόρφωσή του, οι θεατές, ήδη από την είσοδό τους στο χώρο,  θα ακολουθούν μια «ξενάγηση». Στην «ξενάγηση» αυτή, όλοι οι χώροι του Θεάτρου θα ζωντανεύουν και οι ίδιοι θα διεισδύουν σε μια υπαρξιακή αναζήτηση, όπου ο θάνατος, ο έρωτας και η τέχνη συντίθενται και αποσυντίθενται ξανά και ξανά.

Στην παράσταση συμμετέχουν ζωντανά ή κινηματογραφημένοι καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές, παλιοί και νέοι συνεργάτες του Θεάτρου.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Αλιδάκη

Ο Σπύρος Αλιδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου και στη συνέχεια στη New York Film Academy στη Νέα Υόρκη. Ως σκηνοθέτης έχει στο ενεργητικό του πέντε ταινίες μικρού μήκους, κάποιες από τις οποίες συμμετείχαν σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος (Δράμα, Βελιγράδι, Αμβούργο, Παρίσι). Παράλληλα, συμμετείχε στην παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους, σε συνεργασία με τον Νίκο Παναγιώτοπουλο (Τα Οπωροφόρα της Αθήνας) και του Γιώργου Σκεύα (Γυμνά Χέρια) κ.ά.

Στη 10ετή πορεία του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων εργάστηκε τα πρώτα χρόνια ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Λευτέρη Βογιατζή στις εξής παραστάσεις: Το Ύστατο Σήμερα του Χάουαρντ Μπάρκερ (2009), Τόκος του Δημήτρη Δημητριάδη (2010), Το Θερμοκήπιο του Χάρολντ Πίντερ (2011). Από το 2013 διευθύνει το Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής |

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων 1992, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (1992)

Συντελεστές

Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης
Σκηνικά | Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Γιάννης Λούκος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Κίνηση | Χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Κινηματογραφικοί φωτισμοί | Κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης
Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Οργάνωση Παραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή
Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Νέστορας Κοψιδάς,  Βάλια Παπαχρήστου, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Γιάννης Σαβουιδάκης.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται ανά ημέρα ένας παλιός ή νέος συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή όπως: Αμαλία Μουτούση, Ελενη Μανωλοπούλου, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Θάνος Τοκάκης  και άλλοι που θα ανακοινώνονται.

Συμμετέχουν κινηματογραφικάΒαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γεράσιμος  Μιχελής, Αμαλία Μουτούση, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Σμαράγδα Σμυρναίου, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.