«Homo Utopicus in Crisis» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Μια εικαστική προσέγγιση της ουτοπίας από 13 Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες

To Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Κυριάκος Κρόκος την έκθεση «Homo Utopicus in Crisis», η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00.

Η έκθεση αφορά την συνεύρεση μιας ομάδας 13 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, που συντάχθηκαν για να στοχαστούν και να διασταυρώσουν την έννοια της ουτοπίας, με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Το αποτέλεσμα επιχειρεί μια εικαστική προσέγγιση της ουτοπίας που δυνητικά μπορεί να επιτευχθεί σε προσωπικό ή συλλογικό πλαίσιο, με γνώμονα την τέχνη και δη την καλλιτεχνική σκέψη. Αυτήν την σκέψη η ομάδα προτάσσει ως το ισχυρό αντίδοτο στα πλήγματα που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την κρίση, σε κάθε έκφανση του βίου του.

Επιπλέον των έργων που θα παρουσιαστούν, οι Γάλλοι καλλιτέχνες προσκαλούν το κοινό στην συνάντηση «Ουτο-πίστες» σε δύο διαδραστικές συναντήσεις. Κατά την διάρκεια αυτών, η γαλλική Homo Utopicus: Françoise Bonnerot, William Gosselin, Sylvaine Louradour, Aurélie Piau και Βάγια Πολίτη, μέσα από μια στρογγυλή τράπεζα, workshops, και performances, θα επιχειρήσει να αλληλεπιδράσει με το κοινό και να προτείνει την ουτοπική διάσταση των πραγμάτων μέσω της τέχνης, με φόντο την ελληνική κρίση, διερευνώντας τη δυνατότητα εξόδου από αυτήν.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Françoise Bonnerot, Μυρτώ Βουνάτσου και Στέλιος Ντεξής, Σύνθια Γεροθανασίου, Εύη Δαμιανάκη, William Gosselin, Θοδωρής Λάλος, Sylvaine Louradour, Αθανασία Παπατζέλου, Μαρία Παπατζέλου, Βάγια Πολίτη, Νάσσος Χαλκίδης και Aurélie Piau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.