How I Came to Hate Math

Το CineDoc προβάλλει το ντοκιμαντέρ του Olivier Peyonme με θέμα τα μαθηματικά

Ποια είναι η σχέση σας με τα μαθηματικά; Tα καταλαβαίνετε; Τα αγαπάτε; Είναι πράγματι οι μαθηματικοί από άλλο πλανήτη και τα μαθηματικά τρομακτικά; Μήπως και εσείς πάντα μισούσατε τα μαθηματικά και πιστεύατε ότι είναι αδύνατο να γίνετε καλοί σε αυτά; «Πώς είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι να μη σκαμπάζουν τίποτα από Μαθηματικά», αναρωτιέται ο Olivier Peyon και αναζητά απαντήσεις στο ντοκιμαντέρ του.

Από την άλλη πλευρά, τα μαθηματικά έχουν ευρύτατες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή. Η Apple, η Google, η Goldman Sachs είναι μόνο μερικά παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρήσεων που στηρίζονται κατεξοχήν σε αλγόριθμους και μαθηματικούς τύπους. Πώς γίνεται να έχουμε χάσει το ενδιαφέρον μας για τα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κινητήρια δύναμη στον σύγχρονο κόσμο;

Αρχαία αλλά και σύγχρονα, μοναχικά αλλά και συλλογικά, απαιτητικά όσο και δημιουργικά, δύσκολα μα και πανεύκολα, ποια είναι τα μαθηματικά και ποιος ο ρόλος τους στη ζωή μας; Ποιες οι εφαρμογές τους στην καθημερινότητα; Πώς μπορούν τα μαθηματικά να είναι συναρπαστικά και μαγικά; Ποιoς είναι ο καλύτερος τρόπος να τα διδάξεις ή να τα μάθεις; Μια ταινία που σίγουρα θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε και τελικά να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τα μαθηματικά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.