Οι «Απάχηδες των Αθηνών» έρχονται για δύο μοναδικές προβολές στο Τατόι και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε ένα από τα τοπία των γυρισμάτων της ταινίας, το Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΛΣ

Στο θερινό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου εντάσσεται μια ενδιαφέρουσα συνέργεια της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η πρώτη παγκόσμια προβολή της αποκατεστημένης κόπιας της ταινίας στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Απάχηδες των Αθηνών (1930) του Δημήτρη Γαζιάδη επιστρέφουν, για πρώτη φορά σε δύο ανοιχτούς εμβληματικούς χώρους. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε ένα από τα τοπία των γυρισμάτων της ταινίας, το Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου (12/9) και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (15/9), με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΛΣ.

Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους που εγκαινιάζει το ΥΠΠΟΑ  με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.