Η Bernier-Eliades Gallery εγκαινιάζει διαδικτυακά την έκθεση του Νεοζηλανδού καλλιτέχνη Boyd Webb

Boyd Webb

Πρωτοπόρος στη διερεύνηση της φωτογραφίας ως εκφραστικού μέσου, το έργο του επιδεικνύει τη συνεχή ενασχόλησή του με τη διαλεκτική της όρασης και της γνώσης

4 Φεβρουαρίου 2021
- 13 Μαρτίου, 2021

Η γκαλερί Bernier/Eliades Athens εγκαινιάζει διαδικτυακά την έκθεση του Boyd Webb στις 4 Φεβρουαρίου, που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου 2021. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση μέσα από το site της γκαλερί Bernier/Eliades.

Ο Boyd Webb γεννήθηκε στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας το 1947. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Canterbury στη Νέα Ζηλανδία και στο Royal College of Art στο Λονδίνο. Από το 1972 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Επηρεασμένος από τις υποδείξεις της εννοιακής και μετα-μινιμαλιστικής τέχνης της δεκαετίας του 1970, ο Boyd Webb δημιουργεί αρχικά εγκαταστάσεις, γλυπτά και κινηματογραφικά έργα για να εστιάσει τελικά στην φωτογραφία, που από πολύ νωρίς καταλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην δουλειά του. Πρωτοπόρος στη διερεύνηση της φωτογραφίας ως εκφραστικού μέσου, το έργο του επιδεικνύει τη συνεχή ενασχόλησή του με τη διαλεκτική της όρασης και της γνώσης.

Φωτογραφίζοντας πρώτα «πραγματικούς» χώρους και συμβάντα, η ρεαλιστικότητα ωστόσο των οποίων υποθάλπεται μέσω παράλογων αντιπαραθέσεων και ασύνδετων τίτλων και κειμένων, ο Boyd Webb, ήδη από την δεκαετία του ’80, ασχολείται αποκλειστικά πια, με τη φωτογράφηση «στημένων» θεμάτων. Εμπνεόμενος από την επιστήμη, κατασκευάζει ο ίδιος τεχνητούς κόσμους με μακροκοσμικές και μικροκοσμικές προεκτάσεις. Με αξιοσημείωτη οικονομία μέσων δημιουργεί «θεατρικά σκηνικά» μέσα στα οποία οι συχνά απομονωμένοι χαρακτήρες του αγωνίζονται να προσπελάσουν τα εμπόδια που τους θέτει ο καλλιτέχνης.

*Cover photo: Boyd Webb “Quorum”, 1989, Unique Cibachrome photograph, 158 x 123 cm

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

4 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου 2021

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.