Οι Black Keys στην Αθήνα

Το επιτυχημένο ντουέτο επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά

Στις 30 Μαΐου 2015 ο Dan Auerbach (κιθάρα φωνή) και ο Patric Carney (drums), γνωστοί στο ευρύ κοινό ως The Black Keys, θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Rockwave festival.

Το ντουέτο των Black Keys θεωρείται το πιο επιτυχημένο της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ενώ η ιστορία του ξεκινά ήδη από τις αρχές του 2000. Οι πρώην συμμαθητές Dan Auerbach και Patric Carney αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα για να μπολιάσουν τις blues επιρροές τους και την garage αισθητική με την αγάπη τους για την indie rock με το “The Big Come Up” να βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων το 2002. Ακολούθησαν τα “Rubber Factory” και “Thickfreakness” τα οποία μετέτρεψαν τους Black Keys στο πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα των σκληρών ηλεκτρικών blues. Οι live εμφανίσεις τους αποτελούσαν από τότε αντικείμενο συζήτησης κατατάσσοντας τους στα πιο δυναμικά ντουέτα της μουσικής ιστορίας.

Η δισκογραφική συνέχεια επεφύλασσε τα “Magic Potion” & “Attack and Release” για τους Black Keys διευρύνοντας και άλλο τη φήμη τους, ενώ τα “Your Touch” και “I Got Mine” βρέθηκαν στις λίστες με τα καλύτερα τραγούδια τις χρονιές που κυκλοφόρησαν. Η ανηφορική τους πορεία συνεχίστηκε όταν τη διετία 2010/2011 τα “Brothers” και “El Camino” ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως πρόκειται για το σημαντικότερο rock group των τελευταίων ετών.

Οι blues καταβολές τους συνέχιζαν να δείχνουν το δρόμο όσο ο Auerbach με τον Carney συνέχιζαν να γράφουν ροκ διαμαντάκια με ρεφρέν που έμελλε να τραγουδηθούν από εκατομμύρια κόσμου. Το “El Camino” τους έφερε αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή διεθνή επιτυχία, μεγαλώνοντας τη συλλογή με Grammys που ξεκίνησαν στο “Brothers”, ενώ  ο Derrick T. Tuggle έγινε το πρόσωπο της ημέρας ως ο πρωταγωνιστής του απολαυστικού video του “Lonely Boy“.

Aκολούθησε τεράστια περιοδεία για τη μπάντα μέχρι την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της υπό τον τίτλο “Turn Blue“, ο οποίος σκαρφάλωσε με στο νούμερο 1 των charts, ενώ το “Fever” γινόταν το νέο αγαπημένο τραγούδι των fans τους ανά τον κόσμο.

{youtube}a_426RiwST8{/youtube}
Lonely Boy – Black Keys

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

42 €
- 66 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.