Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Ηρώδειο με τους μουσικούς της Καμεράτας ερμηνεύοντας δύο δίσκους – σταθμούς

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ - ΗΡΩΔΕΙΟ

«Τραγούδια για τους μήνες» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και «Γρήγορα η ώρα πέρασε» σε μουσική Νίκου Ξυδάκη

29 Ιουνίου 2021

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιλέγει να παρουσιάσει δύο σημαντικούς σταθμούς στη μουσική της πορεία, στο Ηρώδειο στις 29 Ιουνίου 2021. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 ερμηνεύει τα τραγούδια δύο άλμπουμ- σταθμών της προσωπικής της δισκογραφίας: «Τραγούδια για τους μήνες» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και «Γρήγορα η ώρα πέρασε» σε μουσική Νίκου Ξυδάκη.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατά τη διάρκεια της πορείας της, έχει ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών. Φέτος, είναι μια ιστορική συγκυρία η παρουσία της στο Ηρώδειο με το αφιέρωμα σε δύο αγαπημένους από κοινό και δημιουργούς δίσκους που θεωρούνται πια, κλασσικοί. Οι δύο αυτοί δίσκοι, υπογράμμισαν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο των καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα μας υπενθύμισαν την αξία του ποιητικού λόγου.

Τα «Τραγούδια για τους μήνες» είναι ένας κύκλος μελοποιημένων ποιημάτων των Οδυσσέα Ελύτη, Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη και Μιχάλη Γκανά αλλά και δημοτικών διστίχων σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο δίσκος «Γρήγορα η ώρα πέρασε» κυκλοφόρησε δέκα χρόνια μετά τα «Τραγούδια για τους μήνες». Ο Νίκος Ξυδάκης μελοποίησε ποιήματα της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και ποίηση των Κώστα Καρυωτάκη,  Κ.Χ. Μύρη και Διονύση Καψάλη, ενώ συμμετέχει και ερμηνευτικά στον δίσκο.

Για πρώτη φορά, οι δύο αυτοί κορυφαίοι δίσκοι – σταθμοί θα παρουσιαστούν με τη συνοδεία της διεθνούς αναγνωρισμένης Καμεράτας, (με την οποία η Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντιέται για πρώτη φορά επί σκηνής), σε μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου, υποψήφιου για Grammy, Γιώργου Πέτρου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί ο δίσκος «Γρήγορα η ώρα πέρασε» με την συμμετοχή επί σκηνής του Νίκου Ξυδάκη, ενώ το δεύτερο μέρος ανήκει στα «Τραγούδια για τους μήνες» του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στην παράσταση τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε νέα διασκευή – ενορχήστρωση ειδικά διαμορφωμένη για μεγάλο σύνολο από τον ίδιο τον συνθέτη.

*Cover photo: © Πάνος Γιαννακόπουλος

Συντελεστές

Μαζί της οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Συμμετέχει ο Νίκος Ξυδάκης

Δημήτρης Παπαδημητρίου, “Τραγούδια για τους μήνες”
Νίκος Πλατύραχος, “Γρήγορα η ώρα πέρασε”

Σολίστες:
Θωμάς Κωνσταντίνου, λαϊκά έγχορδα
Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο
Κώστας Μερετάκης, λαϊκά κρουστά

Σχεδιασμός ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας
Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Βενετάκη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 | 21:00

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 5
- 60 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.