Η θεατρική ομάδα «Κράμα» του ΚΕΘΕΑ – ΜΟSAIC, με αφγανό -ιρανό- λιθουανό-ελληνική σύσταση, ανεβάζει τους «Ηλίθιους» του Νιλ Σάιμον, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Μέσα από την ξεκαρδιστική και -φαινομενικά- ανάλαφρη κωμωδία, ο Νιλ Σάιμον σατιρίζει το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής (20ος αιώνας) και ασκεί κριτική στις εξουσίες που βασίζονται στον φόβο, στην χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης, στους ανθρώπους που απαρνούνται την σκέψη και τη λογική.

Το ΚΕΘΕΑ – ΜΟSAIC (Διαπολιτισμικό Μεταβατικό Κέντρο) είναι ένα από τα προγράμματα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. [Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων] και βρίσκεται Μαγνησίας 28 και Ζολιώτη 2 στην Αθήνα. Λειτουργεί από το 2003 παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες, όσον αφορά στην Απεξάρτηση από ουσίες, καθώς και την παροχή υπηρεσιών Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Από το 2006 έως και σήμερα πραγματοποιεί μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες. Η εκπαιδευτική μέθοδος που ακολουθείται είναι αυτή της δημιουργικής και βιωματικής μεθόδου, με κύρια εργαλεία τις βιωματικές τεχνικές μάθησης και τις τέχνες.  Στα πλαίσια αυτά δημιουργήθηκε η θεατρική ομάδα «ΚΡΑΜΑ». Η εκμάθηση και βελτίωση της ελληνικής γλώσσας μέσα από τις τεχνικές του δράματος, αλλά και μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας, συνύπαρξης και συνεργασίας μιας διαπολιτισμικής ομάδας, αποτελούν ιδανικό συνδυασμό εκπαίδευσης, προσωπικής έκφρασης, φαντασίας και ενδυνάμωσης για τα μέλη της ομάδας.