Έπειτα από ένα μεγάλο μοναχικό κενό χωρίς μουσική και χωρίς επισκέπτες, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα ηχήσουν και πάλι αγαπημένες μελωδίες, ταξιδιάρικες φωνές και τσουγκρίσματα ποτηριών.

Scarlet Nights

«Το πρώτο μας Live θα φέρει και πάλι τη Δώρα Τσίγκα στο μικρόφωνο, τον Γιάννη Καφετζόπουλο στο πιάνο και τον Σωτήρη Πέπελα στην τρομπέτα.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου, το αγαπημένο μας τρίο επιστρέφει στο café του Νομισματικού Μουσείου σε μια πολυαναμενόμενη μουσική βραδιά στις 9 μ.μ. ακριβώς.

Έχοντας ήδη συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους μουσικούς της εγχώριας jazz-και όχι μόνο-σκηνής, το τρίο θα μας ταξιδέψει πίσω στην εποχή των vocal jazz, των blues, και του swing, σε ακουστική διάθεση, με επιρροές από την Billie Holliday μέχρι τον Tom Waits και από τη Nina Simone και τον Nat King Cole μέχρι την Etta James, αλλά και με διασκευές σύγχρονων καλλιτεχνών του χώρου.

Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, και μετρά ήδη πολλές εμφανίσεις εντός Αθηνών (Barcelona wine bar, café στον κήπο του Νομισματικού μουσείου, Belle Amie, Σπίρτο, Pure Bliss, κ.ά.) και εκτός Αθηνών, στη Λαμία στην Κρήτη και αλλού.»

Παίζουν οι:

Δώρα Τσίγκα | φωνητικά
Γιάννης Καφετζόπουλος| πιάνο
Σωτήρης Πέπελας | τρομπέτα

Λίνα Ροδοπούλου

«Για πρώτη φορά στο café του κήπου θα συναντήσουμε τη Λίνα Ροδοπούλου, μια μουσικό που αν δεν γνωρίζαμε την ελληνική της καταγωγή, θα παίρναμε όρκο ότι έχει γαλουχηθεί στην παριζιάνικη μουσική σκηνή. Η Λίνα Ροδοπούλου έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από την καριέρα της στη γαλλική μουσική, κάνοντας live εμφανίσεις και αφήνοντας το αποτύπωμά της και στη δισκογραφία με τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, Νοuvelle passion, μια συλλογή κιθαριστικών διασκευών αγαπημένων γαλλόφωνων τραγουδιών.

Στις 25 Ιουνίου στις 9 μ.μ., θα τη φιλοξενήσουμε στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, όπου θα παρουσιάσει ένα ελληνογαλλικό πρόγραμμα – νοερό ταξίδι ανάμεσα στις δύο χώρες. Αποσκευές της αποτελούν τόσο οι αγαπημένες μελωδίες της Γαλλίας που έχει ερμηνεύσει δισκογραφικά όσο και τα καινούρια της ελληνικά τραγούδια τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Επίσης, θα παρουσιάσει στο κοινό και τις γαλλικές εκδοχές γνωστών ελληνικών κομματιών του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, κ.ά. Σε αυτό το ταξίδι θα τη συνοδεύει ο Κώστας Παρισιάδης στην κλασική κιθάρα, ο Δημήτρης Κούστας στο ακορντεόν και ο Λουκάς Γιαννακίτσας στο κοντραμπάσο.»

Παίζουν οι μουσικοί:

Κώστας Παρισιάδης | κλασική κιθάρα
Δημήτρης Κούστας | ακορντεόν
Λουκάς Γιαννακίτσας | κοντραμπάσο