Η Κ.Ο.Θ. συναντά τη ΜΟΥSA

Μία συναυλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή συναυλία στην οποία θα «συναντηθούν» μουσικά η Κ.Ο.Θ. και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μ.Μ.Θ., MOYSA.

Η μουσική γιορτή θα αρχίσει από το Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, όπου η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού της MOYSA, Ζωή Ζενιώδη, θα παρουσιάσει το έργο Battalia του Χάινριχ Μπίμπερ με τον Γεράσιμο Χοϊδά στο τσέμπαλο και τη Σουίτα Capriol του Πίτερ Γουόρλοκ. Τη MOYSA θα προετοιμάσουν μουσικά οι εξάρχοντες της Κ.Ο.Θ. Σίμος Παπάνας και Αντώνης Σουσάμογλου και ο βοηθός αρχιμουσικού της ορχήστρας  του Μεγάρου, Θεόδωρος Παπαδημητρίου

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η συναυλία στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1), υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιου Βράνου, με την ορχήστρα να παρουσιάζει την Εισαγωγή Δον Ζουάν, έργο 20 του Ρίχαρντ Στράους. Έπειτα, μουσικοί της Κ.Ο.Θ. θα συμπράξουν με μουσικούς της MOYSA και θα παρουσιάσουν τα έργα Οι Πλανήτες, έργο 32, μέρη Ι (Άρης) και ΙΙ (Δίας) του Γκούσταβ Χολστ και το Pomp and Circumstance Military Marches, έργο 39, μέρος Ι (March) σε Ρε Μείζονα του Έντουαρντ  Έλγκαρ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.